Eva Choir - Visit Tampere

Eva Choir

80 henkinen Eva Choir saapuu Tampere-taloon esittämään israelilaista musiikkia ja tanssia Israelin 70-vuotisjuhlan kunniaksi.

Lasten ja nuorten Eva-kuoro perustettiin vuonna 1998. Vuosien kovan työn ja intensiivisen harjoittelun jälkeen kuorosta kehittyi ainutlaatuinen ryhmä, jonka monipuoliseen ohjelmistoon kuuluu juutalaisen musiikin klassikoita ja alkuperäisiä sovituksia, jotka lauletaan pääasiassa moniäänisesti acapellana. Kuoro laulaa sekä perinteisiä jiddišinkielisiä lauluja että moderneja israelilaisia lauluja. Kuorojohtaja ja taiteellinen johtaja Elena Rabinovich on sovittanut kuoron laulut.

Eva-kuoro esiintyy säännöllisesti Pietarin yhteisön konserteissa ja edustaa juutalaista yhteisöä kaupungin tapahtumissa. Kuoro on ollut lukuisilla kiertueilla Venäjällä, Ukrainassa ja Euroopassa. Kuoro on osallistunut moniin tapahtumiin ja kilpailuihin, ja se on voittanut useita palkintoja lasten ja nuorten kansainvälisissä kilpailuissa, kuten: ”Light a Candle” (Moskova, 2004), kansainvälinen kilpailu ”Golden Khanukia” (2005), etnisten ryhmien festivaalilla ”Let’s Hold a Hand Friends” (Pietari, 2002, 2003, 2006 ja 2008). Vuosina 2010 ja 2013 kuoro osallistui maailman kuorokokoontumiseen ”Zimriyaan” Israelissa. Kuoro on myös osallistunut juutalaisten kuorojen Euroopan festivaaleille Wienissä vuonna 2013 ja Roomassa vuonna 2014.

Tanssiryhmä ”Eva” perustetiin vuonna 2001. Olemassaolonsa aikana ryhmä on osoittanut olevansa yksi Pietarin parhaista juutalaisista tanssiryhmistä. Ryhmän ohjelmistoon kuuluu tansseja useista eri juutalaisista ryhmittymistä: sefardijuutalaisilta, Jemenin juutalaisilta, hasidijuutalaisilta ja israelilaisilta. Ryhmä esiintyy jatkuvasti useissa juutalaisissa tapahtumissa ja on kiertueilla Venäjällä, Ukrainassa ja Euroopassa.

Ryhmä on voittanut ”III International Festival of Jewish Music and Dance Performers” -juutalaisen musiikin ja tanssin kansainvälisen kilpailun. Se on voittanut palkintoja myös useissa muissakin kilpailuissa, kuten ”Light the Candle”, ”Golden Hanukiya”, ”Let’s Take Hands, Friends”, ”Angel of Hope” ja ”Children of Multinational Petersburg”.

Kuoronjohtaja Elena Rabinovich
Pianisti Olga Kashirina

Konsertin kesto noin 2h.

Konsertissa on väliaika.

13.05.2018 16:00
Yliopistonkatu 55, Tampere