Siirry sisältöön

F juhlii levyjulkkareita Tampereen G Livelabissa lauantaina 21.5.! Illan avaa SOFA.

Emma-palkitun F:n kolmas albumi Jos julkaistaan 8. huhtikuuta. Albumin levyjulkkarikiertue kaartaa Tampereen G Livelabiin perjantaina 21. toukokuuta. Illan avaa päätähuumaavista livekeikoistaan tunnettu rap-duo SOFA.

F kuvailee albumikokonaisuutta tähän astisista julkaisuistaan kevyimmäksi ja toiveikkaimmaksi, vaikka temaattisesti albumi kiertyykin luopumisen ympärille. Räppärinä tunnettu tekijä sukeltaa Jos -albumilla syvälle r’n’b-ilmaisuun, pyrkien törmäyttämään lapsuuden suosikkigenreään ja millenium-estetiikkaa tämän päivän soundien kanssa.

F:n tulevalta albumilta on julkaistu tähän mennessä singlet ihana, Menetän sut (feat. Hassan Maikal) ja Mitä jos (feat. Kasmir). Ihana-single oli viime vuonna myös Yle Areenassa julkaistun Kullannuput-sarjan tunnuskappale. Edellisen albumijulkaisun jälkeen Vuoden musiikkivideolla Emma Gaalassa palkittu F keskittyy aktiivisesti keikkailuun. Kevät tuo levyn myötä tullessaan klubikiertueen ja tulevana kesänä hän esiintyy mm. Ruisrockissa, Flow Festivalilla, Weekend Festivalilla ja Kesärauha-festivaalissa.

***

Feminismiin, bängääviiin biiteihin, tasa-arvoon ja vapauteen uskovan rap-duo SOFAn debyyttialbumi BFF ilmestyi ystävänpäivänä 2020. Noah Kinin ja osin Juho Suutarisen tuottama pitkäsoitto sisältää mm. sinkut ”Ei kiinnosta”, ”Sotamaalauksii” (feat. Ringa Manner), ”Lucy Liukas” ja ”Tää kestää vaik en kestä sua” (feat. F).

Sonja Kuittisen ja Fanni Noroilan vuonna 2013 perustama SOFA -yhtye on riemastuttanut yleisöä räppäämällä asioista, joista hiphop-kulttuurissa ei juuri ole ennen puhuttu. Teatterikorkeakoulussa toisiinsa tutustunut parivaljakko on albumin lisäksi julkaissut kaksi EP:tä ja nipun singlejä, joilla se on räpännyt niin kuukautisista kuin legginseistäkin ja tasapainoillut riemukkaasti yhteiskunnallisen vaikuttavuuden ja hauskanpidon välillä. Oivaltavat ja voimaannuttavat tekstit syntyvät Sonjan ja Fannin omasta kokemuspiiristä.

Huikean energisenä livebändinä tunnettu yhtye on nähty myös olennaisena osana Tavastiankin loppuunmyynyttä D.R.E.A.M.G.I.R.L.S -rapshowta.

Mikäli tapahtuma ei ole loppuunmyyty, keikalle myydään opiskelijalippuja ovelta ennen konsertin alkua hintaan 20 € / kpl. Opiskelijalippuihin vaaditaan opiskelijakortti tai muu opiskelutodistus. Konsertti on ikärajaton. Kouluikäiselle alle 18-vuotiaalle lapselle voi hankkia myös opiskelijalipun ovelta, mikäli konsertti ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Alle kouluikäiset pääsevät keikoille maksutta.