Siirry sisältöön

Konsertin juontaa säveltäjä Minna Leinonen.

Vuonna 2022 kuollut Herman Rechberger antoi pitkällä urallaan merkittävän panoksen suomalaiseen musiikkielämään. Esa-Pekka Saloselle omistettu The King’s Hunt on teatraalinen sävellys, jossa käyrätorvea paitsi soitetaan, myös esimerkiksi kiillotetaan kesken teoksen.
Arvoituksellinen Pièces de Clavecin en Concerts on Rameaun ainoa viimeistelty kamarimusiikkikokonaisuus, joka tarjoaa kiehtovan katsauksen siihen, mitä säveltäjällä olisi voinut olla annettavanaan ranskalaiselle kamarimusiikille, ellei ooppera olisi vienyt häntä mukanaan.
Kenties parhaiten viuluteoksistaan tunnettu Paganini oli myös lahjakas kitaristi, joka sävelsi soolokitarateosten lisäksi kymmeniä duettoja viululle ja kitaralle. Puhdasta klassismia edustava kitaran ja viulun viehko vuoropuhelu Sonata Concertata on niistä ensimmäinen.
Sevillan parturin vauhdikas alkusoitto on yksi maailman tunnetuimmista oopperakappaleista, ja sen leikkisät sävelet ovat monelle tuttuja myös populaarikulttuurista. Françaix’n kepeä jousitrio taas heijastelee 1900-luvun alun neoklassista suuntausta hurmaavalla ja barokista ammentavalla tunnelmallaan.