Siirry sisältöön

Haiharan kartano
Maanantai klo 17-20 (19)
Tiistai klo 15-19 (20)

Päivien päättymisaikataulu on joustava siksi, että joskus ngoma-perinteeseen liittyvästä kulttuurista ja historiasta keskusteluun ja rummun rakentamiseen menee eri aika kuin on suunniteltu.

Kahden päivän kurssilla opit ngoma perinteeseen liittyvästä kulttuurista sekä sen historiasta afrikkalaiseen musiikkiin ja tanssiin. Valmistat itsellesi oman näköisen uniikin afrikkalaisen rummun metalli rungosta ja lehmän nahasta. Kun rumpu on valmis sen, annetaan kuivua noin viikon ajan, jonka jälkeen se on valmis soitettavaksi.

Työpajan hinta on 150 € ja se sisältää opetuksen lisäksi kaikki tarvikkeet rummun valmistukseen. Kurssille otetaan max. 10 henkeä ja se järjestetään ulkona. Sateisella säällä katoksen alla.

Aiempaa kokemusta rummun rakentamisesta ei tarvita! Ota mukaan työhanskat, 10l sanko ja sakset. Haiharan kahvio ei ole auki maanantaina, joten otathan silloin myös omat eväät ja lämmintä juotavaa ja vaatetta. Tiistaina Haiharan kahvio on auki.

Opettajana Menard Mponda. Opetus tulkataan tarvittaessa suomeksi. Ilmoittautuminen 8.6. mennessä festafrika.net ilmoittautumislomakkeella.

Lisätiedot timo@festafrika.net ja p. 0503007021

Menard Mponda on tansanialainen tanssija, tanssinopettaja, koreografi ja muusikko. Menard on opettanut tansanialaista tanssia, laulua ja rummutusta suomessa jo yli 25 vuotta .
Menard opettaa ngoma-rummun rakennusta
ma 13.6. ja ti 14.6. sekä toimii fest afrikan taiteellisena johtajana.