Siirry sisältöön
Kartta

Hämärtyvinä syys- ja talvi-iltoina Väinö Linnan aukion Kuusvooninkisen seinällä voi nähdä vaihtuvia valotaideteoksia. Väinö Linnan aukiota elävöittää tulevan pimeän kauden aikana kuukausittain vaihtuvat valoaiheiset videoteokset. Teokset ovat nähtävillä hämärään aikaan joka ilta kello 22 asti.  

Suomen valotaiteen seura FLASH ry:n järjestämän avoimen haun tuloksista on kuratoitu viiden videoteoksen sarja, jotka ovat yleisön nähtävissä syyskuusta marraskuuhun ja tammikuusta helmikuuhun. Joulukuussa teosta ei ole nähtävissä.  

Teosvalinnat on toteutettu yhteistyössä aluetta hallinnoivan Varman edustajien kanssa.   

Kuusvooninkisen ulkoseinään heijastettavien videoteosten sarja toimii lähtölaukauksena Suomen valotaiteen seura FLASH ry:n ja Finlaysonin alueen yhteistyölle, joka jatkuu FLASH4-valotaidebiennaalilla syksyllä 2024.  

Valoteokset: 

Syyskuu 2023: Arttu Nieminen: Ilmestys
Valon sävy, laskevan auringon maalaamat pitkät varjot ja heijastukset johdattavat tunturikoivun luo, pienen lähteen äärelle, tunturien katveeseen.

Lokakuu 2023: Hannu Huhtamo: Eutierria
Tavanomainen metsä muuttuu näyttämöksi alitajunnasta kumpuaville kuville, jotka liikkuvat unimaailman ja todellisuuden välillä.

Marraskuu 2023: Anna Björklund: Light Beings
Neulanreikäkameroilla kuvatut videot esittävät valon kolmiulotteisena elävänä olentona.

Tammikuu 2024: Sampsa Pirtola: III
III on osa viisiosaista teoskokonaisuutta, joka tunnustelee valon olemusta sekä sen käsitteellistä varjoa.

Helmikuu 2024: Juan Kasari: Absence III
Kasarin abstrakti teos yhdistää valon ja tilan elementtejä yhä muuttuvassa kompositiossa.