Siirry sisältöön
Kartta

Frida on värikylläinen näytelmä rakastetun meksikolaisen taidemaalarin Frida Kahlon elämästä. Nimiroolissa nähdään Elsa Saisio.

Laululla ja kauneudella kirjailtu näyttämöteos tutustuttaa meidät palavasieluiseen ja luomisvoimaiseen Fridaan, joka nuorella iällä joutui hengenvaaralliseen onnettomuuteen. Hän kuitenkin itse piti suurempana onnettomuutena rakkausavioliittoaan taiteilija Diego Riveran kanssa.

Anne Rautiaisen käsikirjoittama ja ohjaama näytelmä sukeltaa visuaalisesti rikkaan näyttämökerronnan, intensiivisen latinalaisamerikkalaisen musiikin ja fyysisen näyttelijäntyön kautta ainutlaatuisen taiteilijan iholle, tuntemaan hänen kipunsa ja näkemään hänen näkynsä.

Esitys vie katsojan Fridan traagiseen elämään, samalla myös siihen elämäniloon ja vapauteen, jonka hän onnistui luomaan ympärilleen. Se tutkii myös taiteen merkitystä selviytymiskeinona ja voimaantumisen lähteenä.

Käsikirjoitus ja ohjaus Anne Rautiainen
Koreografia Liisa Ruuskanen
Tanssikapteeni Soile Ojala
Lavastus- ja pukusuunnittelu Marie Antikainen
Valosuunnittelu Janne Teivainen
Äänisuunnittelu Antti Puumalainen
Videosuunnittelu Matias Ojanen
Yhteistyössä Tampereen Konservatorio

Rooleissa
Elsa Saisio (Frida), Pentti Helin (Diego) sekä Soile Ojala, Petra Karjalainen, Minna Hokkanen, Pekka Kekäläinen, Janne Kallioniemi, Juha-Matti Koskela, Eriikka Väliahde, Teija Auvinen
Näyttämöllä myös tanssijoita ja muusikko

Kaikki tapahtuman ajankohdat