Galleria Muuntotila: Dino Vapaavuori – Werk Room - Visit Tampere

Galleria Muuntotila: Dino Vapaavuori – Werk Room

Galleria Muuntotilassa 28.9.-26.10.2019:
Dino Vapaavuori – Werk Room
Kaikille avoimet avajaiset 28.9 klo 11-17 Tampere päivänä Hiedanrannassa!

Werk Room

Sanana Werk Room viittaa “back stage” -tyyppiseen tilaan, jossa suositun tosi tv -ohjelman RuPaul’s Drag Racen kilpailijat laittautuvat esiintymiskuntoon peruukein, meikein ja kimaltavin asuin. Siellä kilpailijat myös tutustuvat toisiinsa ja viettävät aikaa yhdessä.

Drag queen -muotokuvista koostuva ensimmäinen yksityisnäyttelyni tuo tätä tunnelmaa katsojan koettavaksi.

Taiteilijana inspiroidun sosiaalisesta mediasta ja popkulttuurillisista ilmiöistä. Oma, henkilökohtainen performanssini alkaa siitä, kun alan työskennellä drag queen -muotokuvien parissa. Saavutan työskentelyn aikana tilan, jota omassa käsityksessäni voin kutsua transsiksi. Kuuntelen discomusiikkia, työstän kuvaa rutiininomaisesti, miettimättä itse tekemistä. Luotan sattumaan, sen hetkisiin fiiliksiin ja väreihin. Värit kuvissani kertovat kaiken oleellisen.

Aiheena Drag on hyvin ajankohtainen. Suuren viihdearvonsa lisäksi se on visuaalisesti näyttävä taidemuoto ja poliittinen kannanotto. Työni ovat oma tapani astua osaksi dragin maailmaa – keino osoittaa arvostusta ja tuoda iloa, neonvärejä ja glitteriä tähän poliittisesti sysimustaan ilmapiiriin!”

Dino Vapaavuori, s. 1990, asuu ja työskentelee Tampereella. Valmistunut kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Horoskoopissa Härkä. Instagram & EtsyShop: kovisdino.

Galleria Muuntotila

Syyskuun lopulla Tampereelle avataan virallisesti uusi taidegalleria, Galleria Muuntotila. Hiedanrannassa Lielahden kartanolla sijaitseva galleria tulee keskittymään nykytaiteen esittämiseen ja sen toiminnasta vastaavat yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut ja Rajataide ry.

Virallisia avajaisia vietetään 28.9. Tampereen päivän yhteydessä, kun Dino Vapaavuoren Werk Room -taidenäyttely avautuu. Kaksi huonetta kartanon alakerrasta tuli galleriakäyttöön jo elokuussa, kun Miina Puolitaipaleen taidenäyttely Väistämättä otti tilan haltuun. Kartano todettiin mielenkiintoiseksi paikaksi nykytaiteen esittämiseen jo vuoden 2018 aikana Galleria Hiedan toimiessa näyttelytilassa.

Aukioloajat:
Ti-Pe: 10-16
La: 11-16
Ma ja Su suljettu

28.09.2019 11:00-17:00
Tehdaskartanonkatu 38, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Taidetta gallerioissa ja kahviloissa
Näyttelyt

Taidetta gallerioissa ja kahviloissa

Tampereelta löytyy paljon taide-elämyksiä ympäri kaupunkia.
Lue lisää
Sateenkaariväen Tampere
Kaupunki & kulttuuri

Sateenkaariväen Tampere

Kattava opas Tampereen LGBTIQA-tarjontaan.
Lue lisää