Siirry sisältöön

Intensiivistä kitararockia ja rehevää bluesia
GEORGE THOROGOOD & THE DESTROYERS

George Thorogood & The Destroyers esiintyy odotetun ”Good To Be Bad Tour: 45 Years of Rock” –kiertueen merkeissä Suomessa elokuussa 2022.

Tanakkaa perusrockia ja juurevaa bluesia hurjalla intensiteetillä tykittävä amerikkalaiskitaristi George Thorogood ja hänen johtamansa The Destroyers on jo noin 45 vuoden ajan tarjonnut sykähdyttäviä ja mieleenpainuvia live-elämyksiä konserteissaan ympäri maailmaa. Thorogoodin ihailijajoukkoon kuuluu myös valtaisa joukko lojaaleja suomalaisia rokkareita. Ei siis ihme, että yhtye on vieraillut maassamme useita kertoja aina yhtä suurella menestyksellä.

”We’ll always be the baddest band in the land…”

George Thorogood on syntynyt Wilmingtonin kaupungissa, Delawaren osavaltiossa, Yhdysvalloissa helmikuussa 1950. Debyyttialbumi ”George Thorogood & The Destroyers” julkaistiin lokakuussa 1977.

”Jos olet tyytyväinen elämääsi, voisit yhtä hyvin olla kuollut,” George Thorogood naurahtaa. – ”Kyllä kai meillä kaikilla on joskus ajatuksia eläkkeelle vetäytymisestä, mutta puhelimeni soi lakkaamatta: Haluatte siis minun ja yhtyeeni saapuvan kaupunkiinne, pystyttävän kalustomme ja soittavan ”Who Do You Love”? No, mikä ettei. Nähdään! Ja rokataan kimpassa!”

George Thorogood & The Destroyers on julkaissut parikymmentä albumia, joiden yhteenlaskettu myynti ylittää 15 miljoonaa kappaletta. Thorogoodin tunnetuimpien hittien joukkoon kuuluvat muun muassa “Bad To The Bone”, “One Bourbon”, One Scotch, One Beer”, “Movin On Over”, “Drink Alone”, “Who Do You Love” ja “Get A Haircut”, joka oli Thorogoodin ensimmäinen listaykkönen Yhdysvalloissa vuonna 1993.

Vuonna 2017 Thorogood julkaisi pääosin akustisen, kriitikoiden ylistämän sooloalbumin nimeltä “Party of One”, jolla hän tulkitsee muun muassa Willie Dixonin, Elmore Jamesin, Robert Johnsonin, Rolling Stonesin ja jopa Hank Williamsin, Johnny Cashin ja Bob Dylanin sävellyksiä. Yhtyeen viimeisin albumi on vuonna 2020 julkaistu keikkatallenne “Live in Boston, 1982: The Complete Concert”.

Thorogoodin suosituimmat biisit perustuvat musiikista välittyvään vastustamattomaan “badass rock” -asenteeseen kuten Thorogood itse sanoo sekä suorasukaisiin sanoituksiin, räjähtävään energiaan, sujuvasti liukuvaan slideen ja tarttuviin kitarariffeihin. Samat elementit purevat yleisöön tietysti myös live-keikoilla.

”Bad to the bone

I make a rich woman beg
I’ll make a good woman steal
I’ll make an old woman blush
And make a young girl squeal…”

Konsertti- ja festivaalikeikkoja yhtyeellä on takanaan jo yli 8 000. Lähtökohtaisesti yhtye nähdään konserteissa ja festareilla aina itseoikeutettuna vetonaulana ja pääesiintyjänä, mutta aikoinaan se toimi myös energisenä lämmittelijänä muun muassa Rolling Stonesin, ZZ Topin ja AC/DC:n kiertueilla.

”Thorogoodia ja The Destroyersia seuratessa näytti välillä siltä, että bändi ei vauhtiin päästyään malta lopettaa lainkaan. Huikeata, että neljän vuosikymmenen jälkeenkin tekemisen intoa vielä piisaa tuossa määrin”, raportoi Blues-Finland.com vuonna 2013 Järvenpään Puistobluesin jälkitunnelmissa. George Thorogood & The Destroyers nousi ykköseksi äänestyksessä, jonka Blues-Finland.com ja verkkokauppa Zalando tuolloin järjestivät kyseisen vuoden suosituimmasta kansainvälisestä musiikkivieraasta.

George Thorogoodin johtamassa The Destroyers –yhtyeessä soittavat Jeff Simon (rummut, lyömäsoittimet), Bill Blough (basso), Jim Suhler (kitara) ja Buddy Leach (saksofoni).

“We’ll always be the baddest band in the land. Expect our best on this tour, because that’s what you’re gonna get,” toteaa George Thorogood ytimekkäästi.

www.georgethorogood.com
Konserttijärjestelyt: RH-Entertainment