Siirry sisältöön

Valosissit valtaavat Hiedanrannan!
Tampereen Hiedanrannassa järjestetään keskiviikkoiltana 14.12.2022 Guerrilla Lighting -valotempaus. Kaikille avoin valokulkue kestää noin tunnin ja sen aikana nähdään Hiedanrannan ympäristön kohteita uudessa valossa. Asialla ovat mustiin pukeutuneet valosissit, jotka valaisevat neljä alueen kohdetta, mutta vain hetkellisesti.

Valokulkue lähtee liikkeelle Lielahden kartanolta klo 19. Reitti ja kohteet paljastuvat paikan päällä. Reitin varrella tehdään myös valomaalausta ja matkaopas kertoo alueen historiasta ja tulevaisuudesta. Tapahtuma on ilmainen ja soveltuu kaikenikäisille. Reitti on noin 800 metriä pitkä ja esteetön. Tule mukaan nauttimaan erityisestä valotapahtumasta!

Ennen valotempausta Lielahden kartanon aulassa kuullaan maksuton koko perheen osallistava konsertti Duo Ruskalta klo 18 alkaen.

Guerrilla Lighting -valotempaus on englantilaisen valaistussuunnittelija Martin Luptonin kehittämä tapa ottaa kaupunkitila valolla haltuun nopeasti ja tehokkaasti. Taustalla on ajatus herättää keskustelua valaistuksesta ympäristössämme.