Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Hanna Råst: Aftermath -Valokuvakeskus Nykyaika

Millä tavoin havaitsemme ajan kerrostumia valokuvallisen materiaalin kautta? Kuvat merkkaavat menneisyyden olemassaoloa, mutta voivatko ne viitata myös tulevaan? Mitä lopulta meistä ja kuvakulttuuristamme jää jäljelle?

Aftermath -näyttely käsittelee historioiden, muistojen ja narratiivin hajoamista valokuvan ja arkistomateriaalin kautta. Se on kokoelma teoksia eri vuosilta ja eri sarjoista. Teoksia yhdistää pirstaleinen, purkautunut ja säröinen tekemisen tapa, joka on taiteilijan työskentelyn keskiössä. Mitä nämä säröt ja murtumat merkitsevät? Teokset ovat jatkuvassa muutoksessa, jossa ne kierrättyvät, varioivat ja sulautuvat yhteen kadottaen alkuperänsä. Nimi Aftermath viittaa jälkiseurauksiin, jollaisia nämä muutokset tuovat tullessaan.

Hanna Råst on helsinkiläinen kuvataiteilija. Hänen teoksissaan jokin usein kätkeytyy, jätetään näyttämättä tai on vain osittain esillä. Teokset ovat fragmentteja, jotka Råst valmistaa eri materiaaleja hyödyntäen. Kantavina teemoinaan hän usein käsittelee muistin hataruutta, kerrostuvaa aikaa ja arkisen huomaamattomia tapahtumia.

Kesällä 2021 Råstin teoksia nähdään myös Mäntän kuvataideviikoilla. Molempia näyttelyitä ja työskentelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Nykyajan Galleria

10.04.2021-03.05.2021 12:00-16:00
Kauppakatu 14, Tampere