Harri Kemppainen - Mitä minusta jää? - Visit Tampere

Harri Kemppainen – Mitä minusta jää?

Harri Kemppaisen näyttelyssä Mitä minusta jää? Kemppainen pohtii millaisen jäljen hän jättää jälkeensä. Näyttely tarkastelee asiaa monilla tasoilla: jälkiä voidaan jättää herättämällä ajatuksia tai avaamalla mahdollisuuksien ovia, mutta laajemmalla tasolla teokset tarkastelevat sitä jälkeä, jonka ihmiskunta jättää ympäristöönsä. Ilmaston lämpeneminen voi vaikuttaa maapalloon tuhansia vuosia. Teollinen aika näkyy jopa maapallon geologiassa. Ihmiskunnan jälki näkyy kaikkialla luonnossa, jos ei ihan näkyvinä roskina niin pienempinä hiukkasina.

“Näyttely tarkastelee jäljen jättämistä muillakin tasoilla. Poikani kuljettaa mukanaan joitain asioita minusta. Hänen lapsuudessaan vaikutukseni on ollut voimakkaampi, kun itsenäistymisen myötä hän on tehnyt omat päätöksensä. Geeniperimä jatkuu eikä pelkästään minun poikani kautta vaan myös sukulaisissani ja heidän lapsissaan.
En voi valita millaisen jäljen jätän. Poikani on itsenäistynyt ja etsii omaa tietänsä elämässään. Taideteoksiin voin ladata merkityksiä ja mahdollisuuksia tulkintoihin, mutta kun teoksen päästää käsistään, se elää omaa elämäänsä katsojien edessä. Heidän tulkintansa teoksesta voivat olla jotain ihan muuta kuin mitä olisin edes osannut ajatella.
En voi myöskään valita miten minut nähdään. Voin rakentaa roolia ja tuoda itsestäni esiin tiettyjä piirteitä tai asioita. Voin vaikuttaa siihen miten aikalaiset minut näkevät, mutta tulevan edessä me kaikki olemme voimattomia. Voimme vain toivoa parasta.”

Harri Kemppainen on suomalainen valokuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Turussa. Kemppainen on valmistunut valokuvaajaksi ja hän on koulutukseltaan filosofian maisteri. Kemppainen on Turun taiteilijaseura ry:n ja Valokuvakeskus Perin ry:n jäsen.

Näyttely on esillä Valokuvakeskus Nykyajassa 4.5.–27.5.2019.

04.05.2019 12:00-16:00
Valokuvakeskus Nykyaika, Kauppakatu, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla
Taide

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla

Tampere seutuineen tarjoaa taiteellisia elämyksiä paikallisille ja matkailijoille koko kesän ajan!
Lue lisää
Taidetta gallerioissa ja kahviloissa
Näyttelyt

Taidetta gallerioissa ja kahviloissa

Tampereelta löytyy paljon taide-elämyksiä ympäri kaupunkia.
Lue lisää