Siirry sisältöön

Runoilija Heli Laaksonen ja muusikko Kyösti Mäkimattila tarjoavat yleisöilleen taas tervettä hulluutta ja elämän valoisan puolen juhlaa runoin ja lauluin maan arvostetuimmissa konserttipaikoissa.

Runoilija-taiteilija-luonto-ohjaaja Heli Laaksonen ja laulaja-lauluntekijä Kyösti Mäkimattila ovat sanoineen ja lauluineen peruskysymysten äärellä. Punaposkinen säestäjä Juha Maunu loihtii kosketinsoittimellaan ihmeellisiä säveliä. Miten pysyä järjissään outoinakin aikoina, raskainakin päivinä? Heli ja Kyösti puhuvat lavalla sammaleista, kesähousuista, väreistä, rakkaudesta ja karavaanareista. Kun Kyösti laulaa, Heli on hiljaa. Surraan vähän menetyksiä: äitejä, muistoja, maailmanmenoa, tullaan pian takaisin hyvälle päälle, pysytään tolkuissamme ja itsevalaisevina. Ainakin puolitoista tuntia runoja, lauluja, nauruja, sanailuja ja vaatteiden vaihtoja.

Järjissään pysymisen runot ja laulut juhlivat kaikkia pitämättä jääneitä juhlia. Nostetaan mielikuvitusmalja menneille ja tuleville kirjajulkkareille, levynjulkistajaisille, valmistujaisille ja uusille aluille. Hurrataan Kyöstin tuoreelle Kullervo Linna -palkinnolle ja vaikka Helin saamalle kylähullujen killan kunniadiplomin kymmenvuotisjuhlalle. Säestäjä Juhalla on tänä vuonna taas syntymäpäivä! Tilaisuuksissa juhlitaan takautuvasti myös kaikkien paikalla olijoiden nimipäivät.