Hyppää peliin! - Visit Tampere

Hyppää peliin!

Vapriikissa Suomen pelimuseossa sekä sen lähistöllä tapahtuu!

Pe 13.9.

Klo 15-18: Dale of Merchants peluutusta
– Suomen pelimuseossa peluutetaan suomalaisen Sami Laakson tekemää pakanrakennuspeliä Dale of Merchantsia.Se kenellä on ensin oma koju valmis voittaa pelin. Pelissä on mahdollista valita 12 eri eläinpakan väliltä. Haluatko peliin mukaan ryösteleviä pesukarhuja, kaaosta auheuttavia oselotteja vai kenties järjestelmällisiä vesinokkaeläimiä? Tervetuloa kokeilemaan niin uudet kuin kokeneetkin Dalen pelaajat! Vapaa pääsy. Peluuttajana Kesänen Productions.

Klo 17-18: Pelikenttänä kaupunki -näyttelyn vapaat avajaiset
– Suomen pelimuseon näyttelyn “Pelikenttänä kaupunki – Geokätköilystä Harry Potteriin avajaiset. Tapahtuman aloittaa puheella näyttelyn kuraattori Dale Leorke ja pääpuhujana toimii Pete Vigeant New yorkilainen pelisuunnittelija sekä yksi Pac-Manhattan pelin suunnittelijoista. Alkusanojen ja pääpuheen jälkeen seuraa tutustuminen näyttelyyn.

La 14.9.

Klo 12-18: Ihan ihme vehkeet 2!
Pelikonepeijoonit kaivelevat kokoelmistaan kokeiltavaksi laitteita, joita Suomessa ei ole koskaan virallisesti myyty ja joita on vielä harvemmin ollut missään yleisön tutustuttavissa. Tapahtuma sisältyy Vapriikin pääsylippuun.

Klo 13-16: Tampereen Koskipuistossa järjestää Pete Vigeant
Vieraileva pelisuunnittelija New Yorkista, yhteistyössä Tampereen yliopiston pelitutkimuksen sekä SUomen pelimuseon kanssa erilaisia pihapelejä. Pelit ovat helppoja ja kuka tahansa paikalla olija voi osallistua! Tule mukaan pelaamaan tai seuraamaan!

Su 15.9.

Klo 12-17: Pelataan: Harry Potter ja muut maagiset olennot!
Velhopoika Harry Potter on lumonnut kirjojen ja elokuvien ystäviä – mutta onpa hän ystävineen seikkaillut myös videopeleissä. Uusi Harry Potter: Wizards Unite -peli julkaistiin tänä kesänä, mutta mitä Harryn peliseikkailuissa on aiemmin tapahtunut? Ja tiesitkös, että eipä Harry ole suinkaan ainoa taikuripoika, joka on peliruuduilla seikkaillut! Peluuttajana Jukka O. Kauppinen.

Klo 14 Englanninkielinen opastus: The City as Game Board,
Oppaana Curator Dale Leorke. Tapahtuma sisältyy museon pääsylippuun. //
14 pm. Guided tour in English: The City as Game Board
Curator Dale Leorke The event is included in the museum ticket fee.

Klo 13-15: Pac-Manhattan Tampere Edition
Pete Vigeant peluuttaa Pac-Manhattan peliä Tammelassa Tampereella yhteistyössä Tampereen yliopiston pelitutkimuksen huippuyksikön sekä Suomen pelimuseon kanssa. Pelissä pelaajat pukeutuvat Pac-Maniksi sekä haamuiksi pelatakseen oikeaan maailmaan sijoittuvaa versiota originaalista pelistä. Yksi peli kestää noin 30 minuuttia ja pelaajia mahtuu kerrallaan 10 kappaletta. Ilmoittautua voi täällä.

13.09.2019 15:00-18:00
14.09.2019 12:00-18:00
15.09.2019 12:00-17:00
Suomen pelimuseo, Alaverstaanraitti, Tampere

Lisää luettavaa

Suomen ensimmäinen pelimuseo
Museot

Suomen ensimmäinen pelimuseo

Suomen pelimuseo Vapriikissa ihastuttaa kaiken ikäisiä.
Lue lisää
Pelikulttuurin ytimessä
Kaupunki & kulttuuri

Pelikulttuurin ytimessä

Tampereella riittää tekemistä kaikenlaisesta pelaamisesta innostuneille.
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää