Siirry sisältöön

Ikarossuunnitelma, Tragikomedia uskosta, enkeleistä ja jätehuollosta.

Kantaesitys 14.11.2023 Kellariteatterissa

Suurkaupungin selän takana sijaitsee hylätty kaatopaikka, vuosikymmeniä toimineen jätehuollon ikuinen muistomerkki. Sen ylläpidosta vastaa suojatyöhön unohdettu kaatopaikanvalvoja, jota kutsutaan myös ”Kuninkaaksi”, sekä hänen kausityöntekijänsä ”Lakeija”, jolla on suuria suunnitelmia rikastua metaanin avulla. Kaatopaikalla liikkuu myös ”Natiiviksi” kutsuttu nainen, jonka suurimmat intohimot liittyvät jousiammuntaan. Kun paikalle saapuu poliisia kiihkeästi pakeneva Kelan työntekijä, joka omaa vakavasti otettavia henkisiä kykyjä, käynnistyy tapahtumasarja, jossa kohdataan arkkienkeleitä ja serafeja, uskotaan ja koetellaan uskoa, rakastutaan ja murhataan, toteutetaan ”Ikarossuunnitelma”, opitaan että pois heitetyllä tavaralla on paitsi historia, myös sielu – ja todetaan että ihmeet ovat ympärillämme ja tavoitettavissa, jos vain kuljemme aistit avoimina.

Työryhmä on tuottanut materiaalia teokseen syntymästään lähtien, sekä osallistunut enkelihoitoihin ja työpajoihin.

Työryhmä on ennen esitystä ja sen aikana yhteydessä valon enkeleihin ja ylösnousseisiin mestareihin, ja välittää näiden rakkaudellista voimaa katsojiin. Katsoja saattaa altistua tälle energialle ja voi halutessaan ammentaa sitä henkisen hyvinvointinsa käyttöön.

Quo Vadis on ammattiteatteri, joka on vuodesta 1985 lähtien luonut omaa estetiikkaa ja näyttämökieltä. Ryhmästä vuosien aikana kehittynyt monissa yhteyksissä palkittu, ympäri maailmaa esiintyvä teatteri.

Työryhmä
Ohjaus ja käsikirjoitus Marko Järvikallas
Puku- ja lavastussuunnittelu Noora Salmi
Valosuunnittelu Jaakko Sirainen (TTT)
Äänisuunnittelu Jarkko Tuohimaa (TTT)
Tuottajat Krista Mäkinen, (+Heidi Kollanus?)
Yhteistuotanto Teatteri Quo Vadis ja Tampereen Työväen Teatteri
Näyttämöllä Minerva Kautto, Mika Piispa, Maija Rissanen ja Pyry Äikää