Ilmavoimien Big Band feat. Randy Brecker (USA) - Visit Tampere

Ilmavoimien Big Band feat. Randy Brecker (USA)

Randy Brecker on ehdottomasti yksi merkittävimmistä jazztrumpetisteista maailmassa. Hänen uransa alkoi 1960-luvun loppupuolella, jolloin Brecker soitti mm. Clark Terryn Big Bandissä ja Thad Jones Jazz Orchestrassa. Vuonna 1967 hän liittyi Blood, Sweat and Tears -yhtyeeseen. Randyn vuonna 1968 ilmestyneellä ensimmäisellä soololevyllä soitti myös hänen 19-vuotias veljensä, saksofonisti Michael Brecker.

Vuonna 1975 Randy ja Michael perustivat Brecker Brothers -orkesterin. Heidän ensimmäisellä albumillaan oli Randyn klassikoksi muodostunut kappale ”Some Skunk Funk”, joka ilmestyessään räjäytti pankin. Yhtye julkaisi kaikkiaan kuusi albumia vuosina 1975–1981.

Vielä 73-vuotiaanakin Randy jaksaa yhä kiertää maailmaa ja levyttää ahkerasti. Tampere-talon konsertissa kuullaan Randy Breckerin suurimmat hitit, mutta mukaan mahtuu myös vähemmän tunnettuja kappaleita. Luvassa on ennenkuulumaton katsaus Brecker Brothersin musiikista Big Band -musiikin klassikkoihin llmavoimien soittokunnan taidokkaalla säestyksellä.

 

06.11.2019 19:30
Tampere-talo, Yliopistonkatu, Tampere

Lisää luettavaa

Fine diningia rennolla otteella
Ravintolat

Fine diningia rennolla otteella

Kansainväliset maut ja paikalliset, tuoreet raaka-aineet ovat paras yhdistelmä Tampereellakin!
Lue lisää