Siirry sisältöön

Ma 20.6.2022 klo 19, Tampere-talo, Iso sali

Jeff Beck (UK)

Jeff Beck nähdään Tampereella ensi kesäkuussa 2022!

Yli 50 vuotta kestäneen ansiokkaan uransa aikana englantilainen kitaravirtuoosi Jeff Beck on palkittu kahdeksan kertaa Grammy-palkinnolla, äänestetty ”maailman sadan parhaan kitaristin” joukkoon Rolling Stone –lehden toimesta ja nimetty Rock & Roll Hall of Fame –kunniagalleriaan kaksi kertaa, niin The Yardbirds -yhtyeen kitaristina ja kuin sooloartistinakin.

Edellisen kerran Jeff Beck esiintyi Suomessa Pori Jazz Festivalilla heinäkuussa 2010 ja sitä ennen Ruisrockissa vuonna 1971.

Suomeen ensi kesäkuussa saapuvan, Jeff Beckiä säestävän yhtyeen kokoonpanoa ei ole vielä vahvistettu. Beck tiedetään vaativana ja tinkimättömänä bändijohtajana, joten kokoonpano on taatusti ”jäätävän kova”.

”KITARISTIEN KITARISTI”

Siinä, missä John Mayall & The Bluesbreakers tunnetaan monen brittimuusikon ”musiikillisena korkeakouluna”, niin lähes samaan kategoriaan voidaan liittää myös vuonna 1963 perustettu The Yardbirds -yhtye, jonka kitaristiksi Jeff Beck liittyi vuonna 1965 hänen edeltäjänsä Eric Claptonin siirryttyä Bluesbreakersin riveihin. 1960-luvun puolivälissä Jeff Beck toimi jonkun aikaa The Yardbirds -yhtyeen toisena kitaristina yhdessä Jimmy Pagen kanssa. Kummankin taival The Yardbirdsissä jäi kuitenkin lyhyeksi.

Kolmen maailmankuulun kitaravirtuoosien ystävyys ja yhteistyö on jatkunut näihin päiviin saakka, yli 50 vuotta.

”Kaikki kunnioittavat Jeffiä. Hän on poikkeuksellinen muusikko, joka on kehittänyt persoonallisen soittotekniikan, jota on vaikea hahmottaa. Sitä on kaunista katsoa ja kuunnella ja – tuntea, kun hän soittaa. Hän ikään kuin keskustelee kuulijan kanssa soittaessaan – ilman, että hän laulaa”, Jimmy Page kertoo Led Zeppelin News -julkaisussa.

”Jeff on aivan ainutlaatuinen kitaristi ja täysin soittamiselle omistautunut. Ja sen verran hyvin kuin minä Jeffin tunnen, niin hän on joko tuunaamassa autojaan tai soittamassa kitaraa. Ei koskaan mitään muuta”, Eric Clapton toteaa ILoveClassicRock.com -nettisivuilla.

Konsertin kesto n. 2 tuntia, ei väliaikaa.
Konsertissa on lisäkatsomo.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia. Lue turvallisuuskäytännöistä Tampere-talossa täältä.

Tuotanto Tampere-talo & RH-Entertainment