Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Jenni Haili & Jonas Haili: Danse Macabre

Danse Macabre heijastelee surun, menetyksen, identiteetin ja pelon, mutta myös satujen ja mystiikan maailmoja. Näyttely on syntynyt valokuvataiteilija Jenni Hailin (1980 –) ja pikkuveljensä Jonas Hailin (1986 – 2020) yhteistyönä. Näyttelyyn johtanut prosessi sai alkunsa kolmisen vuotta sitten Jonaksen sairastuttua vakavasti.

Iso osa näyttelyn valokuvista on toteutettu historiallisella, hitaalla ja vaikeasti hallittavalla märkälevymenetelmällä ambrotypioina ja tinatypioina. Menetelmä antaa kuville omanlaisensa ajattoman estetiikan, mutta luo myös haasteita: lasilevy on herkistettävä, kuvattava ja kehitettävä n. 15 minuutin aikana. Kaikenlaiset virheet ja odottamattomat ilmiöt ovat osa menetelmää.

Näyttelyn oheisohjelmana la 17. ja su 18.4. toteutettavat henkivalokuvausperformanssit antavat osallistujalle (lippu varattava ennakkoon) ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea meedio Madam Lucidan seanssin maaginen ilmapiiri ja saada todisteeksi kokemuksesta hopeagelatiinivedos itsestä tavoitetun henkiolennon kanssa. Performanssit järjestää KOLME-kollektiivi (Jenni Haili, Anna Englund, Marika Hyvärinen).

Jenni Haili (1980 –) on Aalto yliopiston Taiteiden ja muotoilun korkeakoulun Valokuvataiteen koulutusohjelmasta vuonna 2011 valmistunut helsinkiläinen valokuvataiteilija. 

Jonas Haili (1986 – 2020) on vanhan ja menneen ajan estetiikasta inspiroitunut taiteilija. Kiinnostus menneeseen ja katoavaan heijastuu vahvasti teoksiin.

Valokuvakeskus Nykyaika – Nykyaika on avoin kohtaamispaikka kaikille valokuvataiteen ystäville

10.04.2021-03.05.2021 12:00-16:00