Siirry sisältöön

Ne jakavat tilaa ja päästävät katsomaan lävitsensä. Leikattu paperi rytmittää näkymää peittoon ja leikkaamalla auenneet verkonsilmät avaavat sitä. Valo ja varjot luovat oman kuvionsa kokonaisuuteen. Teos kutsuu ympärilleen kiertämään ja havainnoimaan. Näyttelyssä on esillä myös perinteisempiä vedoksia.

Kuvataiteilija Johanna Pihlajamaa työskentelee taidegrafiikan tekniikoita käyttäen. Hän yhdistää eri painotekniikoita toisiinsa saadakseen paperiin tarvitsemansa painojäljen. Puupiirros on tekniikoista pääosassa, mutta myös metalligrafiikan tekniikoita ja painamista erilaisilta pinnoilta on nähty käytettävän hänen teoksissaan. Vedokset ovat uniikkeja. Grafiikalle ominainen sarjallisuus näkyy toistuvissa kuva-aiheissa, joita Pihlajamaa varioi pitkäänkin.

Näyttelyn valmistamiseksi Pihlajamaan työskentelyä ovat tukeneet Taiteen edistämiskeskus ja Alfred Kordelinin säätiö. Taiteilija kiittää saamastaan tuesta! Seuraava näyttely, johon Pihlajamaa osallistuu, on 4.11.2023–19.5.2024 Hämeenlinnan taidemuseolla esille tuleva Ajan syyt: Suomen Puupiirtäjien Seura 10 vuotta.

Johanna Pihlajamaa (s. 1973 Nivalassa) on opiskellut kuvataiteilijaksi Imatran taideoppilaitoksesta ja suoritti AMK-tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulussa valmistuen 2003. Hän opiskeli koronakaudella kulttuurituottajan YAMK-tutkinnon Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Pihlajamaa asuu ja työskentelee Tampereella.

Taiteilijan kotisivu: https://johnnapihlajamaa.net/

Näyttely Kulttuuritalo Laikussa, Keskustori 4, Tampere.

Vapaa pääsy.

Näyttelyn teoskuvapyynnöt ja lisätietoja Kulttuuritalo Laikun näyttelyistä:

Irma Puttonen

Johtava koordinaattori

irma.puttonen@tampere.fi

050 553 8673
Tampereen kaupunki, kaupunkikulttuuriyksikkö