Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Kaamoskinkerit

Hiedanrannassa kuusen valot syttyvät ja rauhoitutaan talven viettoon. Luvassa on tekemistä ja kokemista lämpimässä tunnelmassa Lielahden kartanolla, Jukolassa ja Hiedanrannan Pajalla.

Kartanolla uppoudutaan ambient-musiikin maailmoihin. Äänimaljarentoutukseen voi tulla nauttimaan, hiljentymään ja lataamaan energiavarastot tulevaa pimeää talvea varten ja Metsämieliretkillä pääsee nauttimaan luonnosta ohjattujen virkistys-, rentoutus ja mielentaitoharjoitusten parissa.

Lämpöä ja tunnelmaa kaamokseen tarjoaa myös Kahvila Mielihyvin kuuman kaakaon ja omien, salaisten reseptien, mukaan tehtyjen glögien voimin. Toki myös muita juomia ja purtavaa löytyy. Omatekoisen jalkakylpysuolan valmistaminen kotiin viemisiksi tai vaikka joululahjaksi onnistuu helposti osallistumalla opastettuun työpajaan.

Taiteilijoiden ja käsityöläisten työtilat ovat avoinna vierailijoille ja odottavat tutustumaan tulevia. Samoin Jukola, jossa saa tietoa alueen historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta. Kartanolla Galleria Muuntotilassa ihastusta herättävät Ninni Luhtasaaren ilmeikkäät suihkulähteet ja värikkäät tekstiiliteokset.

Lapsille on luvassa lukuhetki ja naamion tekoa Pelottoman Peltohiiren seurassa sekä Hehkumahkun koko perheelle sopiva varjoteatterityöpaja, jossa pääsee kokeilemaan tätä omalaatuista ja taianomaista ilmaisumuotoa, nuken rakentelua ja hakemaan ideoita varjoteatterikokeiluihin kotona.

Kaikki ohjelma käy hyvin koko perheelle.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Muutokset mahdollisia.

Ohjelma

Klo 11.00 Tapahtuma alkaa
Klo 11.00-16.00 Hiedanrannan pajan avoimet ovet, Tilkkugraffittityöpaja, Paja
Klo 11.00-16.00 Kahvila Mielihyvin, Tee se itse jalkakylpysuola –työpaja, sirkustaiteilija Henna Matanuskan avoimet ovet, Galleria Muuntotila: Ninni Luhtasaari, Lillumista, Kartano
Klo 11.00-16.00 Jukolan avoimet ovet, Jukola
Klo 1100-12.00 Suomen Karvakaverit
klo 11.30-12.00 Metsämieliretki, kokoontuminen kartanon terassilla
klo 11.30-12.00 Lasten lukuhetki Peloton Peltohiiri, Paja
klo 12.00-14.00 Naamioiden tekoa Peloton Peltohiiri, Paja
klo 12.00-13.00 Äänimaljarentoutus, Kartano (Jumppaamo)
klo 12.30-13.00 Metsämieliretki, kokoontuminen kartanon terassilla
Klo 13.00-15.00 Hehkumahku, varjoteatterityöpaja, Kartano (Wilhelm)
klo 13.00-14.30 Ulkosaaristo (Ambient-musiikki, valot ja visuaalit)
klo 13.30-14.00 Metsämieliretki, kokoontuminen kartanon terassilla
klo 15.00-16.00 Äänimaljarentoutus, Kartano (Jumppaamo)
Klo 16.00 Tapahtuma loppuu

Ohjelmien Esittelyt

Kartanokahvila Mielihyvin
Lämpöä ja tunnelmaa kaamokseen tarjoaa myös Kahvila Mielihyvin kuuman kaakaon ja omien, salaisten reseptien, mukaan tehtyjen glögien voimin. Toki myös muita juomia ja purtavaa löytyy.

Tilkkugraffitityöpaja
Tilkkugraffiti on Hiedanrannan Paja-rakennuksen rappukäytävään toteutettu teos, jonka valmistukseen osallistui kesällä 2019 avoimissa työpajoissa yli 30 tekijää. Nyt teos saa jatko-osan nimeltä Tiilet, joka tulee ensi keväänä esille Finlaysonin Vooninki-saliin Pirkanmaa Muotoilee VII -näyttelyyn. Näyttelyn teema muotoutuu Tampereen teollistumisen ja Finlaysonin alueen historian ympärille. Tampereen päivänä oli ensimmäinen mahdollisuus tulla tekemään oman teemasta inspiroidun tiilen teoksen osaksi kierrätyskankaista, -pitseistä sekä -nahkapaloista ompelemalla.
Työpaja on suunnattu kaikille ikään katsomatta. Siihen voi osallistua tekemällä yhden graffitin tai useamman päivän aikana. Työpaja on matalan kynnyksen käsillä tekemistä, jossa jokainen pääsee olemaan luova omalla tavallaan.

Lasten lukuhetki ja naamiotyöpaja
Työpaja alkaa Peloton Peltohiiri –kirjan lukuhetkellä, jonka jälkeen rupeamme askartelemaan naamaria. Kirjaa luetaan kohtaan, jossa Peltohiiri tekee itselleen sankarin asun, eli kolmen luvun verran. Naamarintekotyöpaja sisältää kartongille printatun Peloton Peltohiiri – naamarin väritystä ja koristelua. Työpaja ja välineet ovat ilmaisia lapsille. Naamarintekotyöpajaan mahtuu noin 15 lasta kerrallaan.

Metsämieliretket
Luonto kutsuu rauhoittumaan, elpymään ja virkistymään. Metsämieli- kävely avaa aarreaitan, jossa luonnossa oleiluun ja liikkumiseen yhdistyvät rentoutus-, virkistys- ja mielentaitoharjoitukset. Tervetuloa pienelle Metsämieli-maistiaiskävelylle. Lähtö retkelle kartanon terassilta. Retkelle mahtuu n. 20 henkeä kerrallaan ja se kestää noin 30 minuuttia. Muista pukeutua sään mukaisesti.

Äänimaljarentoutukset
Äänimaljarentoutus on lempeä ja syvästi rentouttava kokemus. Äänimaljat ja gongi soivat kauniisti ja harmonisesti koko rentoutuksen ajan ja maljojen äänivärähtely voi saavuttaa kehon jokaisen solun hellien myös mieltä. Rentoutuksen aikana vaivut helposti unen rajamaille tai saatat nukahtaa.Tiibetiläiset äänimaljat ovat kotoisin Himalajan seudulta ja jokainen malja on käsin taottu ja ainutlaatuinen myös ääneltään. Maljojen ja gongin sointi luo tilaan aivan omanlaisen äänimaailman, joka rentouttaa ja rauhoittaa.

Hehkumahku
Varjoteatteri.
Tule kokeilemaan omalaatuista ja taianomaista ilmaisumuotoa; varjoteatteria. Tutustumme erilaisiin varjoteatterin muotoihin, kehon varjoon, varjonukkeihin ja värivarjoihin. Työpaja tarjoaa myös ideoita varjoteatterikokeiluihin kotona, vaikka osana jouluista yhdessäoloa ja tarinointia. Työpajaan sisältyy kevyttä liikuntaa ja haluttaessa nopeaa nukenrakentelua. Ohjaajana Tytti Marttila.
Yhteisötaidekoulun Hehkumahkun pääasiallinen tarkoitus on luoda yhteisöllisempää taiteen tekemistä sekä tarjota matalan kynnyksen mahdollisuuksia kokeilla erilaisia taidemuotoja. Lähestymistapa taiteeseen on monitaiteellinen, eikä Hehkumahkussa pyritä tuottamaan ensisijaisesti pelkästään teknistä osaamista yhteen taiteenalaan liittyen. Yhteisötaidekoulu Hehkumahkua järjestää Tästä tulee niin hieno maailma ry.

Ulkosaaristo
Ulkosaaristo Live kuvaa saaristolaisuutta sähkömusiikin keinoin. Konsertissa kuullaan tulkintoja saaristomeren ikuisesta rauhasta ja eristäytyneestä elämästä luodolla.
Elektroniset soittimet luovat kuvan ikiaikaisesta paikasta, jossa muutos on hyvin hidasta. Tässä ympäristössä yksi ihmiselämä tuntuu mitättömän lyhyeltä, kun merestä nousee yhä uusia saaria edellisen jääkauden seurauksena.
Ulkosaaristo Liven visuaalinen toteutus kokoaa estetiikkansa digitaalisen maailman ja luonnon kohtaamisesta. Soljuvat, kolmiulotteiset kappaleet muistuttavat toisinaan selvästi vanhentunutta tietokonegrafiikkaa kulmikkuudessaan, kunnes taas muuttuvat ja yhdistyvät orgaanisiin muotoihin.

Galleria Muuntotila: Ninni Luhtasaari – Lillumista
Lillumista-näyttelyssä hortonomiopiskelijat ovat unohtuneet päiväunille ja rinnan päälle laskeutuva aave alkaa ohjailla unen suuntaa. Lohtu löytyy vahingossa ja rakkaus elämään leviää alitajunnasta toiseen.

Näyttely koostuu keramiikasta, viherkasveista, suihkulähteistä ja käsin kirjotuista tekstiiliteoksista. Oivaltavasti ja lempeän lämpimällä huumorilla Ninni Luhtasaari tarkastelee meitä kaikkia yhdistäviä asioita: hämmennystä, häpeää ja kosketusta.

23.11.2019 11:00-16:00
Hiedanranta, Lielahden Kartano, Tehdaskartanonkatu 38, 33400 Tampere

Lisää tapahtumia

Hämärät tunnit

15.10.2020-16.10.2020 18:00-21:00
Tallipiha, Kuninkaankatu 4, 33210 Tampere, Suomi

TähtiAreena - Drive-in-kauhuleffat

30.10.2020 20:00-22:00
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, 33900 Tampere, Suomi