Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Kadulta kirkkoon – reformaation lauluja

Pispalan kirkolla kajahtavat renessanssiajan hittimelodiat, jotka uskonpuhdistuksen myllerryksissä päätyivät myös luterilaisen reformaation käyttöön. Yksi Lutherin neronleimauksista oli kansankieliset virret. Hän lainasi aikansa tunnetuimpia, kaikkien osaamia lauluja ja teki niihin uusia tekstejä; hitit siirtyivät kadulta kirkkoon. Näitä melodioita käyttivät sävellystensä pohjana myös ajan instrumentti- ja vokaalimusiikin säveltäjät.

Kadulta kirkkoon -konsertissa seuraillaan viiden renessanssiajan suosikkimelodian matkaa maallisesta hitistä säveltäjien monipuoliseen käyttöön ja lopulta uskonpuhdistusliikkeen kansankieliseksi virreksi. Useimmat näistä melodioista löytyvät edelleen virsikirjastamme ja yleisö pääseekin laulamaan niitä osana konserttia.

Debra Gomez-Tapion luotsaamat Vokaaliyhtye Lumous ja soitinyhtye Fioretto Ensemble kuuluvat maamme johtaviin keskiajan ja renessanssin musiikin tulkkeihin. Lumouksessa laulavat sopraanot Anu Mattila ja Kaisa Kelloniemi, altto Elina Aho-Kuusama ja baritoni Lauri Solin. Fiorettossa musisoivat Gomez-Tapion harppujen johdolla tässä ohjelmassa virtuoosivelikullat Janek Öller, nokkahuilut ja säkkipillit ja Ilpo Laspas, cembalo ja urut. 

Lisää tapahtumia

G Livelab Tampere LIVE

21.10.2020 19:00-21:00
Puutarhakatu 1, Tampere, Suomi