Siirry sisältöön

Kaisa Mäensivu on yksi suomalaisen jazzin suurista tulevaisuuden nimistä. Opintonsa Sibelius-Akatemiassa aloittanut ja sittemmin New Yorkiin opiskelemaan suunnannut ja miljoonametropoliin kotiutunut kontrabasisti esiintyy oman yhtyeensä lisäksi lukuisissa kokoonpanoissa niin Suomessa kuin maailmalla. Kaisa’s Machinen myötä Mäensivu on löytänyt parhaan mahdollisen tavan toteuttaa musiikillista visiotaan.

Vuonna 2015 perustetun yhtyeen ensimmäinen albumi oli vuonna 2017 ilmestynyt ‘In the Key of K’, joka esitteli Mäensivun sävellysten muodossa kypsän näkemyksen modernista jazzista. New Yorkissa Mäensivu on löytänyt musiikilleen uuden,progressiivisemman ja tinkimättömän suunnan josta välittyy tarinankerronnallisuus, sävellyksellisyys, yllätyksellisyys sekä kontrabasson etualalle tuleva rooli. Yhtyeen toinen levy ‘Taking Shape’ julkaistiin 7.7.2023 newyorkilaisen Greenleaf Music -levymerkin alla.

Kaisa’s Machine:
Max Zenger – sax
Max Light – guitar
Rasmus Sorensen – piano
Kaisa Mäensivu – bass
Joe Peri – drums

Illan avaa Signe, joka ihastuttaa läsnäolollaan, vahvoilla solistitulkinnoillaan ja omaperäisillä sävellyksillään. Yhtyeen omintakeinen musiikki on puskenut niin jazzin, nykyklassisen kuin populaarin rajoja vuodesta 2014. Yhtyeen muodostavat helsinkiläiset laulajat Josefiina Vannesluoma, Riikka Keränen ja Selma Savolainen sekä kontrabasisti-laulaja Kaisa Mäensivu.

Onomatopoesia-ohjelmistollaan Signe kartoittaa ihmisäänen tutkimattomia maastoja. Kolmen albumin julkaisukokonaisuus on tutkimus herkistymisestä sekä tarpeesta kiinnittyä ja asettua muuttuvissa elinympäristöissä. Albumit kehittyvät kielen pienimmistä osista äänteistä kohti tavuja ja sanoja. Trilogian toinen osa Morphemes noteerattiin Emma Gaala -ehdokkuudella. Trilogia huipentui kesäkuussa 2023 julkaistuun Syntax -albumiin, jolla kuullaan Vannesluoman ja Savolaisen sävellettyjä lyriikoita.

★★★★ ”Kontrabassolla rytmitetyt raidat kulkevat jazzista taidemusiikkiin kujeillen, joten matkan varrelle putoaa viettelevää näkemystä.” Morphemes -albumiarvio / Juha Seitz, Ilkka-Pohjalainen 08/2022.

Signe:
Josefiina Vannesluoma -laulu
Riikka Keränen – laulu
Selma Savolainen – laulu
Kaisa Mäensivu – kontrabasso ja laulu

Lipun hinta sisältää 3 € eteispalvelumaksun.

***

G LIVELAB TAMPERE – TURVALLISUUSOHJE

Tutustu ajantasaisiin turvallisuusohjeisiin täällä:
www.glivelab.fi/tampere/turvallisuus 

Ovet klo 18:00

Showtime klo 19:00