Siirry sisältöön

Päivän ohjelmassa on klo 16 kuraattorikierros Del LaGrace Volcanon näyttelyyn sekä klo 13–16 nonstop-iskulause-pinssityöpaja.

Taidemuseossa on esillä kaksi näyttelyä.

Del LaGrace Volcano – Bodies of Resistance, joka käsittää moninaisen kuvaston valokuvia henkilöistä, kehoista, sukupuolista ja seksuaalisuuksista, jotka vastustavat yhteiskunnan heteronormatiivisia luokitteluja. Näyttely koostuu Volcanon valokuvista hänen uransa eri vuosikymmeniltä. Bodies of Resistance on Del LaGrace Volcanon ensimmäinen yksityisnäyttely Suomessa. Hän on järjestänyt kymmeniä näyttelyitä ympäri maailman, hänen teoksiaan on ollut esillä mm. Lontoossa Tate Modernissa ja Victoria & Albert Museumissa.

Wäinö Aaltonen – Luomisen riemu on Aaltosen taidetta 1910-luvulta 1960-luvulle esittelevä laaja retrospektiivi, jonka lähtökohtana ovat hänen Tampereelle ja Turkuun toteuttamansa monumentaalityöt. Näyttelyssä tarkastellaan Aaltosen monumentaalitöiden luomisprosessia runsaan valokuvamateriaalin, piirustus- ja kipsiluonnosten, työkalujen sekä julkisiin teoksiin liittyvien pienempien teosten kautta. Esillä on myös aiemmin yleisölle esittelemättömiä luonnoksia. Kaikkiaan näyttelyssä on esillä yli 100 teosta: veistoksia, mitaleita, maalauksia, piirustuksia ja kirjankuvituksia. Lisäksi mukana on kuvataiteilija Nuutti Koskisen mediateos Pirkkalaisveistoksista.