Siirry sisältöön
Kartta

Kauko Röyhkä Vinhan vieraana lauantaina 6.7. klo 18.00. Illan keikka muodostuu kahdesta setistä joiden välissä haastattelu.

Kauko Röyhkä (s. 1959) on kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella ja lukuisilla kirjallisuuspalkintoehdokkuuksilla noteerattu pitkän linjan kirjailija ja rockmuusikko. Häneltä on ilmestynyt parikymmentä kaunokirjallista teosta ja useita tietokirjoja.

Kauko Röyhkä kasvoi Oulussa ja päätyi Turun kautta Helsinkiin ja taas Turkuun. Röyhkän ura sekä muusikkona että kirjailijana alkoi 1980-luvun alussa albumilla Steppaillen ja romaanilla Tien laidalla Waterloo, joka valittiin Suomen satavuotisjuhlavuoden Ylen 101 kirjaa -listaukseen. Romaani Kaksi aurinkoa oli Finlandia-palkintoehdokkaana vuonna 1996, ja vuonna 2016 ilmestynyt Lapinpoika valittiin Botnia- ja Lappi-kirjallisuuspalkintojen ehdokkaaksi. Röyhkä on kirjoittanut myös elokuvakäsikirjoituksia, tv-draamaa, kuunnelmia, kolumneja ja levyarvosteluita. Hänen romaanejaan on sovitettu myös näyttämölle ja Miss Farkku-Suomi -romaanista on tehty elokuva.