Siirry sisältöön

Lauantaina 3.12.2022 klo 13–14 järjestetään hautausmaaopastus: Kalevankankaan kirjallisuudesta tutut merkkihenkilöt

Kalevankankaan hautausmaalle on haudattu lukuisia Tampereella vaikuttaneita kirjailijoita, runoilijoita ja muita kulttuuripersoonia, joiden elämää on kuvattu niin kirjallisuudessa, runoudessa kuin filmatisoinneissakin. Opastetulla hautausmaakierroksella tutustumme kirjallisuudesta tuttujen merkkihenkilöiden elämäntarinoihin heidän viimeisillä leposijoillaan. Lähtö kierrokselle Kalevankankaan hautausmaan pääportilta (Hautausmaankatu 5).

Lauantaina 3.12.2022 klo 15–16 järjestetään kävelykierros: Anni Polvan Tammela

Opastettu kävelykierros vie aikamatkalle Tammelaan, kirjailija Anni Polvan (1915–2003) lapsuudenmaisemiin. Nämä aikoinaan vaatimattomien puutalojen täyttämät seudut toimivat tapahtumapaikkana myös Polvan rakastetuissa Tiina-kirjoissa. Lähde Annin ja Tiinan jalanjäljille ja ihastu vanhan Tammelan tunnelmaan, jossa lapsen leikille ja luovuudelle on rutkasti tilaa! Lähtö kierrokselle Tammelantorin kellon alta.

Sunnuntaina 4.12.2022 klo 15–16 järjestetään kävelykierros: Väinö Linnan Tampere

Perehdymme Väinö Linnan (1920–1992) elämään, uraan sekä merkitykseen kulkien kirjailijaan kytkeytyvillä paikoilla Tampereella. Tutustumme kierroksella kirjailijamestarin henkilökohtaiseen elämään ja kattavaan tuotantoon, perehdymme Linnan tehdastyövuosiin Finlaysonin alueella ja kuulemme Linnan yhteydestä Tampereen maineikkaisiin kirjailijapiireihin. Kierroksen aikana pääsemme myös näkemään paikkoja, joissa rakastettu kirjailija asui elämänsä aikana Tampereella. Lähtö kierrokselle Väinö Linnan aukiolta, Finlaysonin alueelta.

 

Sään kannalta on tärkeää muistaa säänmukainen, sopiva vaatetus sekä hyvät jalkineet!

 

Liput: aikuiset 10 euroa, lapset (7–15-v.) 5 euroa, alle 7-vuotiaat maksutta. Liput ostetaan kierroksen lähtöpaikalta oppaalta käteisellä (tasaraha).

Järj. Tampereen Matkailuoppaat – Tampere Tourist Guides ry, www.tampereenoppaat.fi