Kehona -näyttely - Visit Tampere

Kehona -näyttely

Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon tuottama KEHONA-näyttely on koettavissa Lastenkulttuurikeskus Rullassa 8.6.–6.10.2019. Näyttely on suljettu Rullan kesätauon ajan 1.7.–2.8.

Lastenkulttuurikeskus Rullan gallerian valtaava Kehona-näyttely pohtii kehollisen tiedon ja aistien merkitystä visuaalisen taiteen kentällä. Näyttelyssä teokset ovat konkreettisessa vuorovaikutuksessa kokijan kanssa. Näyttelyssä keho ja kosketus vaikuttavat taideteoksiin ja kokemukseen niistä. Näyttelyn lähtökohtina ovat olleet teosten kosketeltavuus, moniaistisuus ja eri ikäryhmien huomioiminen. Eri aistit tuottavat teoksista erilaista tietoa ja kokemusta.

Taiteilijat ovat lähestyneet teosten kosketeltavuutta eri tavoin. Sanna Pajunen-Kyynäräistä on innoittanut pistekirjoituksen kolmiulotteisuus ja veistoksellisuus. Pisteet ovat kasvaneet isoiksi halattaviksi muodoiksi ja muuttuneet leikkimieliseksi palapeliksi. Kirsi Jaakkolan maalauksissa kosketus antaa tunnun teoksen syntyprosessista, joutsenen ylilennosta tai jäniksen loikasta. Kehon mittasuhteet joutuvat koetukselle liikkuvan veistoksen äärellä. Toni Lehtolan moottoroitu eläin on kosketeltavampi osa kasvavaa pesuetta. Se on omassa tilassaan suojattuna oleva suojaton. Veijo Setälän tuotannossa toistunut rakennus on nyt saanut äänen ja veistostalojen taajamaa voi käyttää soittimena, leikkikaluna tai pelinä.

Kehona on Porin lastenkulttuurikeskuksen ja Porin taidemuseon tuottama ja Päivi Setälän kuratoima näyttely. Näyttelykokonaisuus on aiemmin ollut esillä Porin taidemuseossa, Seinäjoen taidehallissa ja Kymenlaakson museossa Kotkassa. Näyttelyssä nähtävät teokset ovat osa Porin kaupungin kokoelmia. Näyttely on saanut eri kaupungeissa valtaisan suosion ja se on puhutellut eri ikäisiä näyttelykävijöitä.

08.06.2019 11:00-18:00
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Top 5 taidemuseot
Museot

Top 5 taidemuseot

Tampereella ja seudulla on useita maankuuluja taidemuseoita.
Lue lisää
Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Kulttuuria lapsille
Lapsille

Kulttuuria lapsille

Kulttuuririennot kutsuvat Tampereella ja lähiseudulla!
Lue lisää
Kulttuuri kutsuu Tampereelle
Kaupunki & kulttuuri

Kulttuuri kutsuu Tampereelle

Kesän ja syksyn näyttelyt ja ohjelmisto houkuttelevat Serlachius-museoihin ja Tampereen Teatteriin!
Lue lisää