Kelavala: Heikki Laitinen, Kimmo Pohjonen ja Reijo Kela - Visit Tampere

Kelavala: Heikki Laitinen, Kimmo Pohjonen ja Reijo Kela

Kansanmusiikin emeritusprofessori, FT Heikki Laitinen täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Sen kunniaksi julkaistaan laaja cd-kokoelmaboksi hänen monipuolisesta tuotannostaan. Tervetuloa pääkirjasto Metson musiikkiosastolle kuulemaan ja kokemaan Trio Kelavalan – eli Heikki Laitisen, Kimmo Pohjosen ja Reijo Kelan – esitys.

Heikki Laitinen on filosofian tohtori, Sibelius-Akatemian kansanmusiikin emeritusprofessori sekä kansanmusiikin esittäjä, säveltäjä ja kouluttaja. Hän on esiintynyt yhtä lailla pelimannina, vanhojen virsien laulajana kuin performanssitaiteilijana. Hänen esityksiinsä kuuluu usein tilanteeseen liittyvää improvisaatiota.

Kimmo Pohjonen on suomalainen harmonikkataiteilija ja säveltäjä. Pohjonen on esiintynyt uransa aikana yli 600 kansainvälisellä festivaalilla ja konserttitaloissa. Pohjosen musiikkia on kuultu improvisaation, rockin, kansanmusiikin, avantgarden ja klassisen musiikin sekä tanssin ja mediataiteen yhteyksissä.

Reijo Kela on tanssija, koreografi ja performanssitaiteilija. Hänen tunnetuimpia teoksia ovat olleet Helsingissä toteutettu CityMan (1989) sekä Suomussalmen seudulla luonnossa toteutetut tanssiteokset. Hän on esittänyt performanssejaan myös ympäristötaideteoksensa Hiljaisen kansan ympäristössä Suomussalmella.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, tervetuloa!

03.09.2018 17:00