Siirry sisältöön

Tampereen Kirjafestarit 2022

Avoinna:
La 3.12. klo 10–18
Su 4.12. klo 10–17

Tampereen Kirjafestarit kokoaa vuoden kärkikirjailijat ja muut kotimaiset tähdet Tampere-taloon joulukuun alussa. Tänä vuonna kirjafestareilla nähdään muun muassa Mukana ovat kirjailijat Riikka Pulkkinen, Juha Hurme, Kjell Westö, Heli Laaksonen sekä Iida Rauma. Tapahtumassa tavataan myös tuoreiden tietokirjojen tähtiä, kuten muusikot Mikko Kuustonen, Pate Mustajärvi, Juha Torvinen ja Kaarle Viikate sekä odotetut uutuuskirjansa julkaisseet filosofi Esa Saarinen ja psykoterapeutti Maaret Kallio. Monipuolisen ohjelman lisäksi festareilla on myös noin sata näytteilleasettajaa joululahjavinkkien kera.

Duetto-saleissa on lapsille, nuorille ja ikinuorille aikuisille suunnattua ohjelmaa. Mukana ovat muiden muassa suosikkitubettajat Elina ja Sofia esiiintymistaitovinkkeineen sekä palkitut nuorisokirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Siiri Enoranta uutuusteoksineen. Koiramäen Mauri Kunnas ei esittelyjä kaipaa.

Maestro-salissa tavataan lauantaina muun muassa Seppo Jokinen, Harri Gustafsberg, Kauko Röyhkä, Päivi Alasalmi sekä Mirkka Lappalainen. Sunnuntaina lukijat ja fanit pääsevät tapaamaan muiden muassa Mikko Kuustosta, Popedan Pate Mustajärveä, Eppu Normaalin Juha Torvista ja Viikate-yhtyeen Kaarle Viikatetta.

Perinteinen Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinto jaetaan kaunokirjallisuuteen keskittyvässä Aamulehti-salissa.

Tove Janssonia juhlistava Tove-festivaali saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle. Pienen salin tapahtumassa ovat mukana muiden muassa pääministeri Sanna Marin ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Perinteinen Lumiukko-animaatiokonsertti hurmaa lauantaipäivänä Isossa salissa kahden esityksen verran, ja illalla rocktenori Jarkko Ahola nousee lavalle monipuolisella ohjelmistollaan. Sunnuntaina hiljennytään Maaret Kallion ja artistivieras Mikko Kuustosen Tunteita ja tietoa -konsertin äärelle. Näihin tapahtumiin on myynnissä yhdistelmälippu Tampereen Kirjafestareiden lipun kanssa.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tapahtuman tuottavat Tampere-talo Oy ja Sevent Oy.
Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Aamulehti.