Siirry sisältöön

Tampereen Kirjafestarit 2022

Liput:
Perusliput 15 €,
eläkeläiset, työttömät, varushenkilöt, opiskelijat ja lapset (7-15v.) 12 €,
kahden päivän lippu 20 €, perhelippu (2+3) 35 €
Myynnissä myös yhdistelmälippuja kirjafestarit + konserttilippu Tampere-talon viikonlopun kulttuuritapahtumiin!
Lue lisää: kirjafestarit.fi

Avoinna:
La 3.12. klo 10–18
Su 4.12. klo 10–17

Tampereen Kirjafestarit kokoaa vuoden kärkikirjailijat ja muut kotimaiset tähdet Tampere-taloon joulukuun alussa.

Pirkanmaan suurin kulttuurijuhla Tampereen Kirjafestarit kerää kirjallisuuden ja kulttuurin ystävät Tampere-taloon viikonloppuna 3.–4.12.2022.

Tänä vuonna Festareilla nähdään liki 200 ohjelmanumeroa. Mukana ovat muiden muassa kirjailijat Riikka Pulkkinen, Juha Hurme, Kjell Westö, Heli Laaksonen ja Iida Rauma. Tapahtumassa tavataan myös tuoreiden tietokirjojen tähtiä, kuten muusikot Mikko Kuustonen, Pate Mustajärvi, Juha Torvinen ja Kaarle Viikate sekä odotetut uutuuskirjansa julkaisseet filosofi Esa Saarinen ja psykoterapeutti Maaret Kallio. Monipuolisen ohjelman lisäksi festareilla on myös noin sata näytteilleasettajaa joululahjavinkkien kera.

Tampereen Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, fiktiota ja faktaa, dekkareita, sanataidetta ja lausuntaa. Festareille saapuvat kauno- ja tietokirjailijat edustavat Suomen ehdotonta kärkeä, lisäksi mukana on kattava otos muusta tämän vuoden runsaasta suomalaisesta kirjallisuustarjonnasta. Ajan henki ja ihmisiä puhuttelevat aiheet näkyvät ohjelmassa: luvassa on esimerkiksi ravitsemukseen, tunnetaitoihin, rakkauden eri muotoihin, kierrätykseen, sosiaaliseen mediaan, esiintymistaitoihin, sukupuoleen ja sananvapauteen pureutuvia puheenvuoroja. Tarjolla on myös laaja kattaus lasten- ja nuortenkirjallisuutta, urheilua ja historiaa. Ukrainan sotaa unohtamatta.

Koko perheen Kirjafestarit

Tampereen Kirjafestareille kannattaa suunnata koko perheen voimin, sillä kiinnostavaa tarjontaa löytyy kaikenikäisille. Duetto-saleissa on lapsille, nuorille ja ikinuorille aikuisille suunnattua ohjelmaa. Mukana ovat muiden muassa suosikkitubettajat Elina ja Sofia esiiintymistaitovinkkeineen sekä palkitut nuorisokirjailijat Marisha Rasi-Koskinen ja Siiri Enoranta uutuusteoksineen. Koiramäen Mauri Kunnas ei esittelyjä kaipaa. Lisäksi festareilla vierailee molempina päivinä lukukoiria, joille lukeminen messuhumun keskellä on maadoittava kokemus niin lapsille kuin aikuisille.

Maestro-salissa tavataan lauantaina jännitys- ja rikoskirjallisuuden mestarit. Mukana ovat mm. Seppo Jokinen, Harri Gustafsberg, muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä, Päivi Alasalmi ja Mirkka Lappalainen. Sunnuntaina Maestron ohjelma vaihtuu tietokirjallisuuden uutuuksiin, kun lukijat ja fanit pääsevät tapaamaan muiden muassa Mikko Kuustosta, Popedan Pate Mustajärveä, Eppu Normaalin Juha Torvista ja Viikate-yhtyeen Kaarle Viikatetta. Tampere on suomalaisen sarjakuvan pääkaupunki, joten mukana on luonnollisesti Kuplii-kollektiivin kokoama sarjakuvaohjelmisto.

Festareilla jaetaan lisäksi perinteinen Tulenkantaja-kirjallisuuspalkinto kaunokirjallisuuteen keskittyvässä Aamulehti-salissa. Sorsapuistosali muuntautuu festarien ajaksi jättimäiseksi kirjakaupaksi. Salissa sijaitsee myös kaksi ohjelmalavaa, joilla päästään tutustumaan ihmismieltä askarruttaviin aiheisiin Ihme ja kumma -teemalla sekä kuullaan opiskelijahaastatteluja ja Aamulehden tuottamaa journalistista ohjelmaa.

Tampere-talossa tapahtuu Kirjafestariviikonloppuna myös paljon muuta. Ennakkolähdön kirjallisuuden maailmaan voi ottaa jo perjantaina 2. joulukuuta, kun kirjailija ja taiteilija Tove Janssonia juhlistava Tove-festivaali saapuu ensimmäistä kertaa Tampereelle. Pienen salin tapahtumassa ovat mukana muiden muassa pääministeri Sanna Marin ja näyttelijä Christoffer Strandberg. Perinteinen Lumiukko-animaatiokonsertti hurmaa lauantaipäivänä Isossa salissa kahden esityksen verran, ja illalla rocktenori Jarkko Ahola nousee lavalle monipuolisella ohjelmistollaan. Sunnuntaina hiljennytään Maaret Kallion ja artistivieras Mikko Kuustosen Tunteita ja tietoa -konsertin äärelle. Näihin tapahtumiin on myynnissä yhdistelmälippu Tampereen Kirjafestareiden lipun kanssa.

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia.

Tapahtuman tuottavat Tampere-talo Oy ja Sevent Oy.
Tapahtuman pääyhteistyökumppanina toimii Aamulehti.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Tampere-talon lipunmyynnissä sekä Lippupisteen kanavissa.
Toimittajien ja vaikuttajien tulee ilmoittautua ennakkoon tapahtuman nettisivujen kautta.

Kirjafestareiden syksyn mittaan täydentyvään ohjelmaan voi tutustua tapahtuman verkkosivuilla
www.kirjafestarit.fi