Siirry sisältöön

Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa, faktaa ja fiktiota! 

Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kirjailijahaastattelua, paneeleita, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Tapahtumassa on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilta hankit kätevästi vaikka koko suvun joululahjakirjat, ja messulöytöjen lomassa voit levähtää ja nautiskella kirjaviikonlopusta Viinimaailmassa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa.

Tänä vuonna uutta tuotantoa julkaisevista kirjailijoista ja muista esiintyjistä osallistumisensa ovat varmistaneet esimerkiksi Kjell Westö, Juha Itkonen, Raija Oranen, Sirpa Kähkönen, Tommi Liimatta, Ann-Christin Antell, Alivaltiosihteeri, laulaja Maija Vilkkumaa yhdessä Miina Supisen kanssa, sekä uudella Lasten alueella esiintyvät Tatun ja Patun “vanhemmat” Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Tampereelle saapuvien kotimaisten kauno- ja tietokirjallisuuden kärkinimien lista täydentyy alkusyksyn aikana.

Kirjallisen ohjelman lisäksi festareilla panostetaan tänä vuonna erityisesti laajennettuun viinialueeseen ja joulun läheisyyteen. Festarialueen uutuus on joulutori, josta voi kirjalahjoja täydentämään hankkia paljon muutakin joulumieltä nostattavaa.

Tampereen Kirjafestareiden koko ohjelma aikatauluineen julkistetaan 20.9.2023. Festareiden ennakkoliput tulevat myyntiin lähiaikoina Tampere-talon ja Lippu.fi:n lipunmyyntikanavissa.

Liput:
1 päivän lippu 15 €,
eläkeläiset, opiskelijat, lapset (7-16-v.) 12 €
2 päivän lippu 22 €, perhelippu 32 €

Myynnissä myös yhdistelmälippu:
Tampereen Kirjafestarit + 
Lumiukko-konsertti
Konsertti Isossa salissa la 2.12. klo 11 ja 12.30
Liput 20 €, lapset 15 €, perhelippu 60 €

Kirjafestarit avoinna:
La 2.12. klo 10–18
Su 3.12. klo 10–18