Siirry sisältöön

Kirjafestareilla juhlitaan kotimaista kirjallisuutta, sanataidetta ja lausuntaa, faktaa ja fiktiota! 

Tapahtumaviikonloppu pitää sisällään kirjailijahaastattelua, paneeleita, puheenvuoroja ja luentoja, poikkitaiteellisia live-esityksiä, klubeja ja lapsiperheille sopivaa messuohjelmaa.

Tapahtumassa on mukana noin sata näytteilleasettajaa. Osastoilta hankit kätevästi vaikka koko suvun joululahjakirjat, ja messulöytöjen lomassa voit levähtää ja nautiskella kirjaviikonlopusta Viinimaailmassa ja Tampere-talon omissa ravintoloissa.

Tänä vuonna uutta tuotantoa julkaisevista kirjailijoista ja muista esiintyjistä paikalla ovat muun muassa Sofi Oksanen, Kjell Westö, Juha Itkonen, Raija Oranen, Sirpa Kähkönen, Tommi Liimatta, Ann-Christin Antell, Alivaltiosihteeri, laulaja Maija Vilkkumaa yhdessä Miina Supisen kanssa, presidenttiehdokkaat Mika AaltolaSari EssayahPekka HaavistoOlli Rehn ja Alexander Stubb sekä uudella Lasten alueella esiintyvät Tatun ja Patun “vanhemmat” Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Kirjallisen ohjelman lisäksi festareilla panostetaan tänä vuonna erityisesti laajennettuun viinialueeseen ja joulun läheisyyteen. Festarialueen uutuus on joulutori, josta voi kirjalahjoja täydentämään hankkia paljon muutakin joulumieltä nostattavaa.