Kirje koskettaa -pienoisnäyttely - Visit Tampere

Kirje koskettaa -pienoisnäyttely

Näyttely esittelee 36 kauniilla käsialalla kirjoitettua kirjettä, joissa kirjoittajat avaavat näyttelykävijöille koskettavia muistojaan, ajatuksiaan ja tarinoitaan. Kirjeet ovat Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkoryhmien töitä.

Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkokurssilaiset Tampereella ovat kirjoittaneet kirjeitä lapsille, lapsenlapsille, äidille, ystäville, rakkaille, lemmikeille ja jopa tulevalle ratikalle. Osa kurssilaisista kirjoitti omia tai sukunsa muistoja uusiksi. Siksi kirjeitä löytyy lapsuudesta, sukulaisten kätköistä ja rintamalta sotavuosina lähetettyjä.

Näyttely esittelee kaikkien kurssilaisten töitä. Mukana on sekä lyhyemmän että pidemmän aikaa kalligrafiaa harrastaneita. Kuten käsialoissa, myös kalligrafiassa, saa näkyä persoonallinen ote.

– Kuluneen talven aikana mustetta kului, terien kanssa taisteltiin ja kädet puutuivat jännityksestä. Mutta kirjoittamisen ilo säilyi, kertoo kuvataiteilija, kalligrafian opettaja Terhi Hursti.

Postimuseossa on kalligrafiatyönäytöksiä sekä palvelua, jossa kävijät voivat tuoda maksutta omia korttejaan kirjoitettaviksi seuraavan aikataulun mukaisesti: perjantaisin 10.5., 17.5., 24.5. ja 7.6. klo 15–18 sekä lauantaina 25.5. klo 12–15.

Posti järjesti vuodenvaihteessa 2017–2018 Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäsenille myös teemalla Kirje koskettaa -suunnittelukilpailun, jonka viisi palkittua työtä julkaistaan 8.5. Paula Salvianderin suunnittelemassa postimerkkivihkossa.

Näyttely on esillä Postimuseossa 7.5.-11.8.2019.

07.05.2019 10:00-18:00
Vapriikki, Alaverstaanraitti, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Taidetta gallerioissa ja kahviloissa
Näyttelyt

Taidetta gallerioissa ja kahviloissa

Tampereelta löytyy paljon taide-elämyksiä ympäri kaupunkia.
Lue lisää