Siirry sisältöön

Maksimifilatelia on yksi filatelian muoto. Maksimikortissa postimerkki on kiinnitetty postikortin kuvapuolelle ja leimattu postileimalla. Postikortin kuva-aiheen, postimerkin ja postileiman tulee sopia yhteen mahdollisimman hyvin. Sääntöjen mukaan postimerkin ja postileiman on oltava käytössä olevia.

Virpi Pekkalan kortit ovat tuoneet iloa niin korttien lähettäjille kuin saajille jo lähes viisikymmentä vuotta. Ensimmäiset postikortit Pekkala piirsi jo 1960-luvun puolivälissä. Päätoiminen postikorttien tuotanto alkoi vuonna 1980 oman yrityksen perustamisen myötä. Erilaisia postikortteja on syntynyt noin 2000 erilaista.

Virpi Pekkala maalaa postikortit akvarelleina suoraan lopulliseen kokoonsa ja viimeistelee kuvan ohuella mustalla tussilla. Kortti ei koskaan ole pelkkä kuva, vaan jokaisella on oma nimensä ja tarinansa. Nimeen liittyy usein kuvaava sanaleikki tai pieni pila. Pekkala on kuvittanut myös esimerkiksi kirjoja, kalentereita, tekstiilejä, astioita, paperikasseja, makeiskääreitä ja postimerkkejä.

Virpi Pekkalan kuvituksien ystävät perustivat Virpi Pekkala -kerhon vuonna 2003, joka vaalii Pekkalan tuotantoa, osallistuu tapahtumiin ja järjestää mm. näyttelyitä.