Siirry sisältöön

La 26.11. klo 19.30 Pieni sali
KORIA TÄTI

Koria täti – Päivi Nisula

”Ette voi unohtaa, nimi on niin helppo: Olen Koria täti!”
Päähenkilö on hitaasti dementoituva vanha emäntä, joka on eristetty muusta perheestä ja suljettu omaan kamariinsa. Hän ei ymmärrä, miksi on tullut suljetuksi oven taakse yksinäisyyteen, eikä hän enää tiedä, millaista on elämä sen toisella puolen.

Koria täti on Saaristo-oopperan tuotanto, joka sai kantaesityksensä Turun kaupunginteatterissa 17.12.2021. Väkevän monologioopperan libretosta vastaa kolme kertaa Finlandia-palkintoehdokkaana ollut kirjailija Tommi Kinnunen. Aihe on henkilökohtainen sekä hänelle, että sopraano Päivi Nisulalle. Oopperan hahmo perustuu Kinnusen oman tädin naapurissa eläneeseen dementoituneeseen emäntään, joka eli lukittuna huoneeseensa perheensä toimesta. Naisen arki kului lähinnä hukattuja tavaroitaan etsien taskulampun valossa. Päivi Nisulan oma äiti oli sairastanut Alzheimeria yli kymmenen vuotta ennen kuolemaansa, joten Kinnusen ehdottaessa oopperan aiheeksi muistisairauden ja yksinäisyyden teemaa, se kävi Päiville samantien. Sävellyksestä vastaa Olli Kortekangas. Teoksen on ohjannut näyttelijä-ohjaaja Pertti Sveholm.

Suuren kysynnän myötä Koria täti -tuotanto suuntaa kiertueelle eri puolelle Suomea muun muassa teattereihin, festivaaleille ja epätavanomaisiinkin tiloihin, sillä teos on helposti liikuteltavissa. Koria täti -oopperan musiikillinen kokoonpano on kevyt, mutta tarkoin harkittu ja tehokas – sävellys on tehty pianolle, klarinetille, lyömäsoittimille ja laululle.

Soiva kesto on n. 50min.
Esityksessä ei ole väliaikaa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo