Siirry sisältöön
Kartta

Korintti on uusi kotimainen kokoillan musikaali, jonka on säveltänyt Johanna Särkkälä, kirjoittanut Sirkku Hoikkala ja jonka ohjaa Janne Tapani Simola Saarenketo. Teos on täynnä mukaansatempaavaa etnopop-henkistä musikaalimusiikkia, tanssia ja värikkäitä roolihahmoja. Korintissa tuoksuvat suolainen merituuli, tuliset mausteet, salaperäisten mysteerien suitsukkeet ja yhdessä jaettu leipä ja viini.

Tarina vie katsojan mukanaan värikkääseen ja monikulttuuriseen muinaisen Korintin satamakaupunkiin seuraamaan kristinuskon varhaisia hetkiä. Teos käsittelee vahvasti TOIVON kysymystä. Elämme tänään ajassa, jossa usko ihmisten kykyyn elää rauhassa rinnakkain on romahtanut Ukrainan sodan seurauksena. Mikä on avain siihen, että ihmiset pystyvät elämään yhdessä, erilaisina ja toisiaan kunnioittaen? Teos ei epäröi haastaa katsojaa. Rakenna siltoja – rakenna toivoa!

Musiikkiteatteri Valkia on viisi vuotta sitten perustettu puoliammatillinen työryhmä. Korintissa soittaa viisihenkinen bändi, laulaa musikaalikuoro ja näyttämöllä on 15-henkinen ensemble. Musiikkiteatteri Valkian edellinen tuotanto, musikaali Simon Kyreneläinen, sai erinomaiset arviot sekä katsojilta, että kriitikoilta ja sitä esitettiin pandemian vastoinkäymisistä huolimatta eri puolilla Suomea. Nyt Korintti on mukana 2024 Kirkon juhlien huikeassa ohjelmakattauksessa! Teos sopii kaikille katsojille riippumatta kuuluuko kirkkoon tai mitä ajattelee maailmasta.

HUOM: Ikäsuositus on 12 vuotta. Nuoremmat katsojat saliin vain tutun aikuisen mukana ja vanhempien arvioinnin perusteella.

Teoksesta ja Musiikkiteatteri Valkiasta voi lukea lisää verkkosivuilta.