Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Lady Ostapeckin maaginen kamera -valokuvanäyttely

Kulttuuritalo Laikun Galleriassa avautuu Lady Ostapeckin maaginen kamera -valokuvanäyttely 9.3.-31.3.2019. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Amerikansuomalainen Lady Ostapeck luopui 50-vuotiaana valokuvaretusoijan ammatista ja aloitti fantasiakuvien kuvaamisen. Kulttuuritalo Laikun Galleriassa on esillä laaja kokoelma potrettikuvia yksityishenkilöiden kokoelmista.

Amerikansuomalainen Lady Ostapeck (1918-2017) löysi 50-vuotiaana kirpputorilta vanhan ruusupuisen Korona View –paljekameran, joka muutti hänen elämänsä. Hän luopui aikaisemmasta valokuvaretusoijan ammatista ja aloitti uuden uran muotokuvaajana.
Lady etsi yhteistyössä kuvattavansa kanssa roolin, jossa tämä muuttui ruhtinattareksi, kreiviksi tai joksikin muuksi mistä oli haaveillut. Hänellä oli poikkeuksellinen kyky löytää jotain olennaista ihmisen persoonasta. Fantasiakuvien rekvisiitta löytyi Ladyn ehtymättömistä varastoista.

Lady Ostapeck piti lukuisia näyttelyitä ja luentotilaisuuksia Yhdysvalloissa, Irlannissa ja Suomessa.
Juuri ilmestyneen elämäkertaromaanin Lady Ostapeckin maaginen kamera – Amerikansuomalainen taiteilijakutsumus (Docendo 2019) on kirjoittanut Eira Hernberg. Näyttelyn valokuvat on kerätty kirjoittamisvaiheessa kohdatuilta ihmisiltä, ystäviltä ja sukulaisilta.

09.03.2019 10:00-18:00
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere