Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Laikun avajaiskarnevaali

Lauantaina 28.4. Laikku herää eloon! Tervetuloa juhlimaan uuden kulttuuritalon ja sitä ympäröivän puiston uutta aikaa suureen kulttuurikarnevaaliin!

Kaiken ikäisille suunnatussa tapahtumassa voi kohdata yleisön joukossa kulkevia sirkustaiteilijoita, liikkuvia taideteoksia ja satuhahmoja. Laikunlavalla ja Laikun Musiikkisalissa on luvassa konsertteja, tanssia ja esityksiä koko päivän. Esiintyjinä nähdään mm. Paleface, etno-Emma-voittaja Maija Kauhanen, lastenmusiikkiyhtye Orffit, Eila Roine, Nukketeatteri Taiga-Matto, Sorin sirkuksen lapset, Wärjäämön ja Vimmartin bändit Grilli ja Itämainen cocktail sekä paljon muita. Iltapäivällä yleisöä tanssittaa Pispalan Sottiisi, Indian Dance Festival sekä Kehitysvammaisten tukiliitto.

Laikun avajaisissa ei tarvitse vain katsoa, vaan tekemään pääsee myös itse: pihaan nousee sirkusteltta, jossa pääsee opettelemaan erilaisia temppuja ohjaajien kanssa. Laikunlavan läheisyyteen rakentuu graffittiteltta, jossa jokainen pääsee kokeilemaan katutaidetta luvallisesti ja turvallisesti. Taide-, draama- ja laulupajoihin pääsee osallistumaan sekä talossa että puistossa. Lastenkulttuurikeskus Rullassa painetaan kankaita, sidotaan kirjoja ja tehdään satuolentoja yhteisötaideteokseen.

Laikun avaavat juhlallisesti entinen kirjastojohtaja Tuula Martikainen sekä menneisyydestä tähän päivään matkannut Emil Aaltonen Auvo Vihron esittämänä.

Avajaisilta jatkuu klo 18 – 22 Avajaisten jatkoilla, jolloin puiston ottavat haltuun Pirkanmaan Kaarikoirat.

28.04.2018 10:00-18:00
Keskustori 4, Tampere