Siirry sisältöön
Kartta

Grammy-palkittu pianotaiteilija Marian Petrescu saapuu Nuutajärvelle, historialliseen lasikylään. Petrescun soittoa ei voi kuvailla, se täytyy kokea!

Marian Petrescu soittaa niin klassisia teoksia kuin jazziakin. Romaniasta Ruotsin kautta Suomeen muuttanut Petrescu on useaan kertaan palkittu pianotaiteilija. Merkittävä saavutus hänen urallaan on vuonna 2009 saatu USA:n musiikkialan ammattilaisten yhdistyksen myöntämän Grammy- palkinto. Petrescu on ensimmäinen suomalainen Grammyn voittanut jazz- muusikko. Suomessa hän on kerännyt kiitosta mm. esiintymällä liki 20 vuotta vakituisena esiintyjänä Pori Jazzeilla.

Nelivuotiaana pianonsoiton aloittanut Petrescu kuvailee musiikissa olevan tärkeintä soundi, sitten musiikin kauneus ja fiilis.

Pirkanmaalla sijaitsevassa Nuutajärven lasikylässä järjestetään kesällä 2024 ensimmäistä kertaa Lasikylä Hehkuu & Soi -konserttisarja. Ensimmäisenä kuullaan Marian Petrescu, A Tribute to Oscar Peterson -konsertti. Historiallisen pruukikylän Lasimakasiinin tunnelma ja akustiikka yhdessä huippuluokan esiintyjien kanssa hurmaa kuulijat.

Tilaisuuden kesto noin 1,5 h (sisältää väliajan). Makasiinissa on väliaikatarjoilua.