Siirry sisältöön

Kamarikuoro Cantionale 40 vuotta

Juhlakonsertin ohjelmisto koostuu lauluista, joita kuoro on eri johtajiensa kanssa laulanut vuosien varrella jumalanpalveluksissa ja konserteissa. Konsertin otsikko ”Laulakaa Herralle uusi laulu!” on urkusäestyksellinen, Pietari Korhosen säveltämä Psalmilaulu, josta kuoro on pitänyt paljon ja sitä on myös paljon laulettu. Kyseinen Psalmi (Ps. 98) sattuu olemaan myös juuri konserttisunnuntain kirkkovuoden pyhäpäivän (4. pääsiäisen jälkeinen sunnuntai) Psalmi, joten mikäpä olisikaan sen sopivampi konsertin aloituskappale!

Viime vuosina kuoro on laulanut paljon kanttori Tuomas Laadun säveltämiä lauluja. Konserttiin niistä valikoitui Suurin on rakkaus -messun kolme laulua (Alkulaulu, Kiitoslaulu ja Loppulaulu). Laatu säestää laulut itse flyygelillä.

Konsertin urkuri Esa Toivola, on Tampereen Tuomiokirkon urkuri. Urkusäestyksellistä lauluista mainittakoon klassikot Cèsar Franckin Panis Angelicus sekä Vivaldin Glorian ensimmäinen osa ”Gloria in excelsis Deo”. Toivola säestää myös konsertin kaksi viimeistä, pianosäestyksellistä, vähän kevyempää kirkkomusiikkityyliä edustavaa laulua: Turun Kirkkomusiikkijuhlien (2001) teemalaulu ”Kun Hengen tuuli puhaltaa” sekä Siegfried Fietzin säveltämän laulun, missä on virren 600 sanat ”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan”.

Konserttiin on vapaa pääsy.
Käsiohjelman hinta on 20€ (Käsiohjelma on juhlava ja informatiivinen. Tuotto Cantionale-kuoron hyväksi.)
Konsertin kesto on noin tunti.