Siirry sisältöön
Visit Tampere
Hae sivustolta

Leena Kangaskoski – Conference / Laura Impola – Roskapuhetta

Galleria Rajatilassa 12.10.-29.10.2019, Leena Kangaskoski – Conference ja Laura Impola – Roskapuhetta. Avoinna: ma-pe 13-18, la-su 12-16

Leena Kangaskoski – Conference

Sidon ja ripustan kiviä puoliksi tietoisena kunnes havahdun ja huomaan, että olen kantanut kiviä kotiin ja työhuoneelle jo vuosien ajan. Muut ihmiset ovat tuoneet matkoiltaan kiviä minulle. Kivet ovat jo aikoja sitten alkaneet kokoontua meille. Ne ovat käyttäneet minua ja lähipiiriäni. Sormet sotkeutuvat lankaan, olen häkeltynyt – ja ihastuksissani. Kivet ovat manipuloineet minua.

Olen iloinen voidessani toimia kivien kätyrinä ja ilmoitan: kivet kokoontuvat neuvottelemaan Rajatila Galleriassa Tampereella. Aiheena on ihmis-eläin khimairojen kuten ihmissian syntymiseen liittyvät hyödyt ja haitat. Voisiko ihmissika* olla tulevaisuuden elämänmuoto, jolla olisi ihmisen toiminnan edellytykset, luonteva suhde omaan eläimellisyyteensä ja voimakkaampi yhteys muuhun luomakuntaan? Voisiko ihmissika olla ihmisen tekemä parempi versio itsestään?

Conference-näyttely koostuu sidotuista kivistä ja lasisista soluviljelmistä.

Näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Laura Impola – Roskapuhetta

aolutevreT. ioM
atsiessupaksor ythet no teskoet ääN

:oonas ukoj soj ätte ,iovuen suksoj ajatteponotsiev nuM
nämät ädhet tunnaso nisilo nikäniM
:no nehiis suatsav
?tynhet nettis teskiM

Atsispal aisituu neul anosI. laurA, aruaK, aruaL aattiojrik nisäkkyt äneneiP
Attuekiav nes aj auletsuksek eelettisäk ajrassoet nalopmI aruaL

Näyttelytilassa katsoja astuu sisälle kolmiulotteiseen sarjakuvaan ja on samalla sekä sen lukija että sankari.

Haastan katsojan lukemaan ja ymmärtämään “väärin” kirjoitettuja sanoja ja lauseita. Teokseni on ontuva kommentti huonoon argumentaatioon, vihapuheeseen, mutumielipiteisiin ja asiapitoisen keskustelun vaikeuteen.

Tekstiili-installaatioissa on läsnä sosiaalisen median näkökulma. Olen tietoinen että puhekuplieni alle on hauska mennä seisomaan, ottaa kuva, ja jakaa se sosiaalisessa mediassa. Mitä typerämpi juttu, sen varmemmin se leviää.

Käytän teoksissani tekstiilitaiteen ja readymade-installaatioiden sekoitusta. Piirrän, kirjoitan ja luonnostelen langalla, kankaalla ja käyttöesineillä kokonaisuuksia, joiden seassa katsoja voi kulkea. Käytän rouhean luonnosmaista estetiikkaa erottaakseni teokseni tuotteista.

Teosideani pohjautuu muutamaan tositarinaan, joiden seurauksena päätin tehdä teossarjan sanotuista sanoista. Voiko vuonna 2019 ottaa sanojaan takaisin?

Työskentelyä on tukenut Taike Pirkanmaa.

15.10.2019-20.10.2019 13:00-16:00
Galleria Rajatila, Hämeenpuisto, Tampere

Lisää luettavaa

Johanna Lonka - The Rat Bar

24.10.2020 10:00-18:00
Keskustori 4, 33100 Tampere, Suomi

Metsänpeitto-näyttely

24.10.2020 10:00-16:00
Hatanpään valtatie 7, 33100 Tampere, Suomi

Aet Ollisaar ja Anu Raud - Yksin ja yhdessä

24.10.2020 10:00-18:00
Keskustori 4, 33100 Tampere, Suomi