Siirry sisältöön

Ti 30.8. klo 19.30 Pieni sali
Lisa Nilsson & Mattias Torell (SWE)

Laulaja Lisa Nilsson ja kitaristi Mattias Torell tarjoavat ainutlaatuisen illan sielukkaan musiikin ja kaihoisuuden äärellä. Konsertissa kuullaan hittejä uran varrelta sekä henkilökohtaisia suosikkeja ruotsalaisilta ja brasilialaisilta säveltäjiltä. Heidän molempien intohimo soul-musiikkia, brasilialaisia rytmejä ja jazzia kohtaan kuuluu konsertissa.

Lisa ja Mattias ovat työskennelleet yhdessä jo 30 vuoden ajan, duo on levyttänyt levyjä ja kiertänyt yhdessä lukemattomissa yhteyksissä Lisan bändien sekä eri big bandien ja orkesterien kanssa vuodesta 1992 lähtien. Kaksikko on säveltänyt useita Lisan kappaleita yhdessä, tarinankerronta ja soittamisen ilo ovat aina keskiössä heidän keikoillaan.

Yli 30 vuoden taiteilijauran tehneellä Lisa Nilssonilla on vankka repertuaari, josta ammentaa. Hän debytoi vuonna 1989 Melodifestivalilla kappaleella You open my world ja vuonna 1992 hän kiersi ympäri Pohjoismaita suositulla albumillaan Himlen Runt Hörnet. Hän on vakiinnuttanut asemansa yhdeksi suurimmista ja rakastetuimmista ruotsinkielisistä artisteista ja lauluntekijöistä.

Musiikin lisäksi hänet tunnetaan useista elokuvarooleista ja 40-vuotiaana hän toteutti unelmansa tanssimisesta ja näyttelemisestä musikaaleissa Tukholman kaupunginteatterin esityksissä Next to Normal ja Chicago. Hänet valittiin äskettäin Swedish Music Hall of Fameen, ja vuonna 2021 hänet palkittiin sekä Tukholman kaupungin Bellman-palkinnolla että Lena Nyman -palkinnolla rohkeudesta tutkia taiteellisuuttaan jatkuvasti ja tinkimättä.

Mattias Torell teki 90-luvulla vaikutuksen soul- ja groove -musiikilla Eric Gaddin, Titiyon, Blacknussin ja Lisa Nilssonin joukossa. Hän kirjoitti kappaleita yhdessä ja kiersi maailmaa Eagle Eye Cherryn kanssa. Torellin rakkaus kitaroihin on yhtä uskollinen kuin hänen suhteensa elämänkumppaniinsa. Torellin kiinnostus klassiseen kitaraan on tuonut hänelle uuden palkintokokoelman ja jatkuvasti kehittänyt hänen soittotekniikkaansa. Mattias Torell on yksi tunnetuimmista kitaristeista Ruotsissa ja ainoa, jonka huhutaan saaneen elinikäisen sopimuksen Lisa Nilssonin kanssa.

Tapahtumamuutokset mahdollisia.

Tuotanto Tampere-talo