Siirry sisältöön

Tule mukaan tutustumaan ainutlaatuiseen lähiluontoon taiteen, musiikin, tiedon ja luonnossa liikkumisen keinoin. Luonnon ja kulttuurin päivä Kaukajärveltä Pitkäjärvelle -tapahtumaa vietetään sunnuntaina 24.9. kello 12–20.

Luonnon ja kulttuurin päivä -tapahtuman sijainti on molempien järvien ympäristössä. Lähtöpaikkoina työpajoille sekä esitysten pääareenana ja ohjatun ohjelman lähtöpisteinä toimivat Kaukajärvellä Haiharan kahvikamari ja Pitkäjärven ympäristössä Kisapirtti, Sillansalmi, varuskunnan vanha rantasauna sekä Ilkon kurssikeskuksen pihapiiri.

Tapahtumapaikkojen välillä on ilmainen bussikuljetus klo 12-17:30!

Ohjelma:

Haiharan kartanon Kahvikamarilla (Haiharankatu 32, Tampere) on tarjolla muun muassa klo 12 alkusanojen lisäksi Duo Särmän musiikkia, Louhen tyttäret -tanssiesitys ja toimijoiden infopisteitä. Kahvikamari avoinna.

Ilkon kurssikeskuksen pihapiirissä (Ilkontie 8, Kangasala ) pääsee nauttimaan mm. alkusoitosta, työpajoista ja ohjatusta kulttuurikävelystä kurssikeskukselta Sillansalmeen sekä luontopyhiinvaelluksesta.

Kisapirtillä (Kisapirtintie 111, Kangasala) voi pikahuollattaa polkupyörän, osallistua pihajumppaan, suunnistaa lasten kanssa, kuunnella livemusiikkia, tutustua toimijoiden infopisteisiin ja kuunnella paneelikeskustelua aiheesta Rakentaa vai suojella. Kisapirtin kahvio palvelee nälkäisiä.

Kauka- ja Pitkäjärven erityispiirteistä kertoo pitkän virka- ja tutkijanuran luonnonsuojelun parissa tehnyt emeritusprofessori Heikki Toivonen. Luentosalin virkaa toimittaa kaunis Sillansalmen kannas (Sillansalmentie, Kangasala), jossa Kauka- ja Pitkäjärvi kohtaavat. Sillansalmella pääsee myös kokeilemaan kanootteja.

Tapahtumapäivän voi päättää löylyihin Ilkon kurssikeskuksen pihapiirissä sijaitsevassa vanhassa varuskunnan rantasaunassa. Saunalla voi paistaa omia makkaroita, ja alkuillasta nuotiolla on tarjolla livemusiikkia.

Tarkemmat tiedot ohjelmasta ja aikataulusta sekä bussiaikataulut löytyvät Luonnon ja kulttuurin päivä Kaukajärveltä Pitkäjärvelle 24.9. (tampere.fi)

 

Tapahtumaa järjestämässä ovat muun muassa Ekokumppanit Oy, Kaukajärven ja Annalan kaupunginosaohjelma sekä Hiilineutraaleja tekoja -kehitysohjelma Tampereen kaupungilta Haiharan Kahvikamari, Ilkonmäen seudun asukasyhdistys, Kangasalan Luonto ry, Kaukajärviseura, Kangasalan SK, Pelastakaa Kaukajärvi, Pelastetaan Pitkäjärvi, Polkujuoksijat, Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymä, Tampereen Vehmainen Seura ry, Vatialan kyläyhdistys, Vehmaisten osakaskunta, Vehmaisen urheilijat sekä yksityisiä toimijoita kuten taiteilijoita ja aktiivisia asukkaita.