Siirry sisältöön

Syyskuussa juhlitaan 14. ja viimeistä Maailmantango-festivaalia teemalla Viva la vida. Festivaalin pääohjelmisto järjestetään 16.–18.9.2022 Tampereella Kulttuuritalo Telakalla ja Kulttuuritalo Laikussa.

Festivaalin ydin on tangotaiteessa ja sen vaalimisessa, mutta muutkin muusikin tyylilajit saavat sijaa konserteissa ja klubeilla. Ohjelmistoon sisältyy myös mm. argentiinalaisen tangon esityksiä ja milonga- tanssitapahtumia, tangolajien opastusta, maailmanmusiikkia ja rautalankaa kotimaisilta ja ulkomaisilta esiintyjiltä, taidenäyttelyitä, runoutta ym. Festivaalin aikana kisataan myös kenellä tango taipuu parhaiten, sillä luvassa on myös wanhan tangon SM-kilpailut.

Maailmantango-festivaali alkaa kiertueella pirkanmaalaisiin kirjastoihin 3.-17.9. esiintyjinä laulaja-lauluntekijät Nina KaitarantaKielo KärkkäinenJanne Laurila sekä runoilijat Lili Salinmäki ja Ilmari Lyymä. Kirjastoissa on mahdollisuus myös osallistua La Fabrica del Tango -tanssikoulun pitämälle argentiinalaisen tangon alkeistanssitunnille ja oppia elävän mallin piirustusta kuvataiteilija Alisa Volkovan johdolla. Kuvataideworkshop pidetään englanniksi. Kaikkiin kiertueen tapahtumiin on vapaa pääsy.

Ennakko-ohjelmistosta pääset nauttimaan 2-15.9. Siellä on luvassa taidenäyttelyiden avajaisia, monipuolisia musiikkiesityksiä, olutmaistelua ja ranskalaista iltaa.

Katso koko kattava festivaaliohjelma tapahtuman nettisivuilta.