Siirry sisältöön

Museokeskus Vapriikin Manse Pride -viikon teemapäivien ohjelma on suunnattu kaikenikäisille. Ohjelmassa on myös Satupolku -tehtävärata, jossa kaikki voittavat! Teemaopastukset sisältyvät pääsymaksuun, muuhun ohjelmaan vapaa pääsy.

Keskiviikko 14.6.

Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.

Torstai 15.6.

Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.

Klo 18-19.30 Suurten queer-uutisten ilta: internetin varhaisvaiheet.
Miten sateenkaarevat verkkoyhteisöt alkoivat muotoutua 1980–1990-lukujen aikana? Mitä olivat nettiä edeltäneet BBS-purkit? Tapahtumassa syvennytään internetin varhaisvaiheisiin ja netin merkitykseen LGBTQIA+ -ihmisten viestintäkanavana. Käsittelyssä ei ole vain uutisia, vaan muunkinlaista lehtien, pienpainatteiden ja verkkomedian sisältöä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka tapahtumassa keskitytäänkin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Vapriikin auditorio. Vapaa pääsy.

Perjantai 16.6.

Klo 15 Teemaopastus Olipa kerran -näyttelyyn. Sisältyy pääsymaksuun.

Klo 15-18 Sateenkaarevien pelien pelipäivä. Suomen Pelimuseo, ikärajaton, vapaa pääsy.

Klo 15-18 T-paidan tuunauspaja. Ota mukaan oma vaatteesi tai valitse Vapriikin valikoimasta paita ja tuunaa se mieleiseksesi. Vapaa pääsy.