Siirry sisältöön
Kartta

Maria ja Pihl ja Heidi Toivainen aloittavat Laikun Gallerian vuoden 2024 näyttelyt erillisillä taiteellisilla kokonaisuuksillaan.

Maria Pihl on koulutukseltaan kuvataiteilija, joka on erikoistunut taidegrafiikkaan ja puupiirroksen katoavan laatan tekniikkaan. Hänellä on erityinen kyky kerrostaa sävyjä teoksissaan, jotka ovat usein isoja ja värikkäitä. Hänelle on työskentelyssään tärkeää käyttämänsä materiaalit, kuten erilaiset paperit, joita hän käyttää vedostukseen. Marian teoksen saavat aiheensa hänen psyykkisestä ja henkisestä elämästään, sekä eri uskontojen, myyttien ja tarujen tarinoista ja luonnosta. Hänen teoksissaan on usein ihmis- ja eläinhahmoja sekä erilaisia kasveja. Teosten elementeillä on usein omat symboliset merkityksensä, jotka ovat sekä universaaleja että henkilökohtaisia. Maria Pihl tuo Laikkuun laajan kokonaisuuden töitään, joista osa on täysin uusia ja osa hieman vanhempia.

Heidi Toivaisen maalaukset ovat lähes abstrakteja, niissä voi kuitenkin nähdä viitteellisiä taloja ja rakennuksia, kaupunkinäkymiä, joiden rinnalle on ajan kuluessa tullut orgaanisia elementtejä, kuten kasveja. Näyttelyn nimi Oma huone liittyy olennaisesti maalausprosessiin, sillä maalaukset on tehty Toivaisen työhuoneesta. Hän kuvailee itseään spontaaniksi maalari, joka ei tee suunnitelmia tai luonnoksia. Kokonaisuus on aina osin myös sattumien summa, vahingot ja epäonnistumiset tuovat maalauksiin innostavia yllätyksiä.