Siirry sisältöön

Laura Ruohonen – Markus Fagerudd
MERIMONSTERIT

Syvyyksien soiva sirkus

Kantaesitys 19.10.2023 Eino Salmelaisen näyttämöllä

Siihen aikaan, kun maailma oli litteä ja paljon pienempi kuin nyt, meri kuhisi hirviöitä. Merimiehet kertoivat valtaisan Krakenin upottamista laivoista, syvyyksien merikäärmeistä ja turmioon houkuttavista seireeneistä. Nyt muinainen monsterimaailma herää eloon huipputieteen avulla!

Nerokkaat professorit ovat onnistuneet ensimmäistä kertaa maailmanhistoriassa kokoamaan syvyyksien salatuista löydöksistä ilmielävän merimonsterin, Horribulli Brutalixin, musikaalisen Petrus perushirviön. Kun Horribulli häipyy omille teilleen, tilanne karkaa käsistä. Ja mistä ihmeestä merihirviöitä ilmestyy koko ajan lisää?

Uppoa mukaan monsterijahtiin kambrikaudelta Vissyvedelle. Kohtaa musikaaliset merenelävät, Hummaushummerin rapujuhlat ja laulava verimerimakkara Bloodius metwurtzchius. Syvyyksistä mustimpaan johdattaa kaikkitietävän Meduusan laulu, mutta salaisuuksista suurimman kätkee sittenkin seitsenpäinen Hydra – sen nektari on itse kuolemattomuuden eliksiiri!

Näyttämöllä fyysisen teatterin taiturit Marc Gassot ja Anna Kuusamo kohtaavat uponneen orkesterin sympaattisia hirviöitä. Monsterimaailman luovat lastenkulttuurin palkittu työpari, runoilija-ohjaaja Laura Ruohonen ja visualisti Erika Kallasmaa, joiden Allakka pullakan, musikaali Tippukivitapauksen ja tv-sarja Yökyöpeleitten hengessä sukelletaan mielikuvituksen villeimmille vesille.

Ikäsuositus: 5-100 vuotiaille

Käsikirjoitus ja ohjaus Laura Ruohonen
Musiikki Markus Fagerudd
Lavastussuunnittelu Ksenia Peretrukhina
Monsterit ja pukusuunnittelu Erika Kallasmaa
Valosuunnittelu Jaakko Sirainen
Videosuunnittelu Matias Ojanen
Äänisuunnittelu Niklas Vainio

Rooleissa Marc Gassot ja Anna Kuusamo, muusikko Aino Rättyä sekä kokonainen monsteriparaati

Liput 23 €