Siirry sisältöön
Kartta

Seikkailu alkaa kartasta! lausui suurten meriseikkailujen isä R.L.Stevenson.
Niin tälläkin kertaa!

Suuria kysymyksiä, naurua ja mielikuvituksen voimaa hehkuvan Merimonsterit-esityksen takana on palkittu kaksikko, kirjailija Laura Ruohonen ja kuvittaja Erika Kallasmaa, jotka tunnetaan mm. jo modernin klassikon aseman saavuttaneista teoksistaan Allakka pullakka, Tippukivitapaus sekä Pikku Kakkosen rakastetusta TV-sarjasta Yökyöpelit.

Huippulavastaja Ksenia Peretrukhina vastaa käsinkosketeltavan merellisistä näyistä. Merivoimien upea edustusorkesteri Laivaston soittokunta puhalsi silkkaa suopeuttaan Merimonstereille tuulta purjeisin Markus Fageruddin alkuperäismusiikkiin, mahtaviin sävellyksiin, joissa niissäkin matkataan syvälle ja kauas, historian hämäristä diskon kautta juuri tämän päivän iloksi.

Näyttämöllä näemme fyysisen teatterin, tanssin ja laulun taiturit Anna Kuusamon, Marc Gassot’n ja Aino Rättyän sekä koko näyttämötekniikan väen monstereiden mahtipyörteissä.

Tekijöiden tavoite on luoda teos, jossa ikärajat rutisevat ja lapsi ja aikuinen saavat yhdessä antautua mielikuvituksen, riemun ja runon vietäväksi! Tässä esityksessä ei lapsikatsojia hyssytellä hiljaisiksi vaan he ovat tärkeä osa tapahtumien kulkua.

Esityksen ikäsuositus 5–100 vuotta.