MIA SAHARLA: Work in Progress - Visit Tampere

MIA SAHARLA: Work in Progress

Näyttely on nimensä mukaisesti kurkistus keskelle maalarin työskentely- ja ajatusprosessia.

Palasin työhuoneelle äitiysloman jälkeen huomatakseni, että ajatukseni pomppoilivat kahden tekemisen tavan välissä. Näyttelyn töissä yhdistyy juuri nyt juuri olleeseen: se mitä tein ja se mitä teen. Sovitan ja kokeilen tapojani lähestyä maalausta.

Äitiyslomaani edeltävissä teoksissa kankaan taittelu ja laskostaminen ohjasi maalausprosessia. Maalaukset olivat kolmiulotteisia ja lähenivät veistoksia, löytäen paikkansa kuitenkin seinältä ja usein kiilapuista. Uusissa teoksissa kankaan taittelun ele on muuttunut pieniksi kangasobjekteiksi, jotka esitän yhdessä maalausten kanssa. Asetan samalla kysymyksen itselleni niiden merkityksestä. Mikä niiden rooli on; ovatko ne lisäkkeitä, reunahuomautuksia vai omia itsenäisiä olentojaan. Näyttely on kokeiluni eri elementtien voimasuhteista. Miten kiedotut kankaat suhteutuvat kietovaan paksuun maaliin, puhuvatko ne samaa kieltä.

Taiteellisessa työskentelyssäni osa sisältöä muodostuu aina työskentelyprosessin myötä, materiaalien ja kokeilujen kautta. Teokseni syntyvät intuition ja intention kohdatessa. Näyttelyn teoksia varten en ole katsellut kuvia maalauksia varten tai perustanut maalauksia luonnoksiin kuten usein aiemmin, vaan olen antanut itseni maalata vapaasti, kuunnellen mitä kädet tahtovat tehdä. Teoksiin on tullut geometrisia muotoja, ympyröitä ja puoliympyröitä, rytmikkäitä viivoja. Ympyrät ja kontrastit ovat ensimmäisiä muotoja, joita vauva katsellaan etsii. Samoja muotoja pyörittelen poikani kanssa päivittäin lelulaatikolla.

Mia Saharla (s.1983) on Tampereen ammattikorkeakoulun kuvataiteen koulutusohjelmasta 2010 valmistunut kuvataiteilija, joka viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa. Saharlan teoksia on mm. Suomen Valtion sekä Tampereen Kaupungin kokoelmissa. Seuraavaksi hänen töitään nähdään osana Kuvan Kevät -maisterinäyttelyä Helsingissä keväällä 2020.

Näyttely on esillä Kulttuuritalo Laikussa 4.5.– 26.5.2019

04.05.2019 10:00-18:00
Kulttuuritalo Laikku, Keskustori, Tampere

Lisää luettavaa

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella
Museot

Vaihtuvia näyttelyitä Tampereella

Katso lista ajankohtaisista vaihtuvista näyttelyistä!
Lue lisää
Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla
Taide

Kesätaidetta ja -museoita Tampereen seudulla

Tampere seutuineen tarjoaa taiteellisia elämyksiä paikallisille ja matkailijoille koko kesän ajan!
Lue lisää
Taidetta gallerioissa ja kahviloissa
Näyttelyt

Taidetta gallerioissa ja kahviloissa

Tampereelta löytyy paljon taide-elämyksiä ympäri kaupunkia.
Lue lisää