Mika Kares – Urani aariat - Visit Tampere

Mika Kares – Urani aariat

Mika Kares – basso
Hans-Otto Ehrström – piano

Kansainvälisesti menestyneimpiin oopperalaulajiimme lukeutuva basso Mika Kares esittää 40-vuotisresitaalissaan ooppera-aarioita uransa varrelta. Konsertissa kuullaan musiikkia muun muassa Verdiltä ja Wagnerilta. Pianossa kuullaan pianotaiteilija Hans-Otto Ehrströmiä.

Neljäkymmentä vuotta täyttävän Kareksen kiinnitykset maailman huippuoopperataloissa seuraavat toisiaan. Näistä mainittakoon Lontoon Royal Opera House, Milanon Teatro alla Scala, Pariisin ooppera, Madridin Teatro Real ja Wienin valtionooppera. Uransa aikana hän on työskennellyt esimerkiksi Teodor Currentzisin, Nikolaus Harnoncourtin, Lorin Maazelin, Zubin Mehtan ja Marc Minkowskin kanssa. Kareksen repertuaari on laaja, mutta hän on erityisen menestyksekkäästi esittänyt Verdin ja Wagnerin musiikkia.
Tuleviin kiinnityksiin lukeutuvat muun muassa uudet ensi-illat Boiton Mefistofelen nimiroolissa Stuttgartin oopperassa, Jacopo Fiescon roolissa Verdin Simone Boccanegrassa Pariisin oopperassa ja Landgraf Hermannin rooli Wagnerin Tannhäuserissa Zürichin oopperassa.

Lähitulevaisuudessa odottavat myös debyytit Berliinin Staatsoper unter den Linden:issä, Deutsche Oper Berlin:issä ja Lyric Opera of Chicagossa sekä yhteistyö maestro Riccardo Mutin kanssa Chicago Symphony Orchestran solistina keväällä 2019.

Vuonna 2009 hänelle myönnettiin ”Der Goldene Fächer”- palkinto, joka myönnetään Badisches Staatstheaterin vuoden parhaalle laulajalle. Kares oli myös Savonlinnan oopperajuhlien Vuoden Taiteilija kesällä 2008. Lisäksi hänelle on myönnetty Beniamino Gigli -palkinto keväällä 2015 menestykkäistä tulkinnoistaan bel canto -repertuaarin parissa. Karesta kuullaan myös useilla menestyneillä ja palkituilla äänitteillä joista mainittakoon syksyllä 2016 Sony Classical levymerkin alla ilmestynyt Mozartin Don Giovanni, jossa Kares lauloi Il Commendatoren roolin. Levytys on voittanut lukuisia kansainvälisiä palkintoja, joista merkittävimpänä BBC Music Magazine Award. Syksyllä 2018 julkaistaan Boris Godunovin levytys, jossa Kares laulaa Pimenin rooli. Tämä levytys tehtiin BIS – levymerkille yhdessä Göteborgin sinfonikkojen kanssa kapellimestarinaan Maestro Kent Nagano.

Karismaattinen esiintyjä ennättää harvoin konsertoimaan kotimaassaan, mutta on omistautunut kehittämään ja edistämään kulttuurielämää Suomessa, erityisesti Satakunnassa, josta hän on kotoisin. Hän on perustanut omaa nimeään kantavan lastenlaulujen sävellyskilpailun ja Eurajoki Bel Canto- laulufestivaalin ja toimii Rauma Festivo kamarimusiikkifestivaalin taiteellisena johtajana. Tunnustuksena työstään hänelle on myönnetty Satakuntamitali vuonna 2017, Länsi-Suomen kulttuurimitali 2013 ja Kotiseututyön hopeinen ansiomerkki vuonna 2011.

Konsertissa on väliaika.

Tuotanto Tampere-talo

29.09.2018 19:00-21:00
Yliopistonkatu 55, Tampere