Siirry sisältöön

Tamperelainen säveltäjä Minna Leinonen opiskeli sävellystä Pirkanmaan ammattikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa, ja tällä hetkellä hän viimeistelee taiteellisia tohtoriopintojaan Taideyliopistossa. Hänen liikeoopperansa Alma! oli ehdokkaana Pohjoismaisen neuvoston musiikkipalkinnon ja Teosto-palkinnon saajaksi vuonna 2022.

Leinosen teoksia ovat esittäneet mm. Tampere Filharmonia, Helsingin kaupunginorkesteri, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Oulu Sinfonia ja BBC Philharmonic. Leinosen yhteys musiikkiin on sittemmin monipuolistunut sävellysopettajana, Tampere Filharmonian Faunien iltapäivä -konserttisarjan juontajana ja Rondo-lehden kolumnistina.

Hello from the Planet Earth on monitaiteinen sävellyskonsertti, joka sisältää Minna Leinosen musiikkia, Heta Kuchkan mediataidetta, Touko Hujasen valokuvia sekä Jussi Suonikon äänisuunnittelua. Konsertissa muusikot vievät kuulijan lempipaikkoihinsa aarniometsästä meren ulapalle ja huvipuistoon, toisaalla lapset lähettävät terveisensä muuttuvalle maapallolle.

Esiintyjät:
TampereRaw vierainaan gambisti Mikko Perkola ja saksofonisti Kalle Oittinen
defunensemble
Kapellimestari Jutta Seppinen

Konsertti kestää n. 1 h 45 minuuttia sisältäen yhden väliajan. Muutokset mahdollisia.