Siirry sisältöön

eli miten metsästää pieni mutta suuri tarkoitus?

käsikirjoitus ja ohjaus Jukka Kittilä

”Ei niin mitättömän pientä hännänpalasta, että sitä sopis mitättömäks haukkua.”

Poskettoman pieneltä ikkunalta tähyävä ihmisenpentu on kyllästynyt elämäänsä mahtaisan metsän laidalla laiskottelevassa pienessä kyläpahasessa, jossa ei tapahdu yhtikäs mitään. Vaan entäs jos metsässä piilee hänen pieni mutta suuri tarkoituksensa?

Sehän selviää, kun laskeutuu yösydän, joka jysäyttää kaiken vaikuttamaan kaikkeen: Luonto on vaarassa, kun kyläläiset eivät näe metsää puilta. Laulun lumoihin langenneista vanhemmista ei ole metsän pelastajiksi, ihmisenpennun on toimittava itse. Metsän uumenista kantautuu kadonneeksi luullun siimeskissan hyytävä mouru. Vaan kukas kumma on kulkukatti, jonka hännästä kenties puuttuu palanen? Entä miten yösydämen jyskeeseen liittyy vuoteen alla lymyävä kovaonninen, kutiavakuonoinen kammotus?

Ihmisenpennun ja kammotuksen eksyessä öiseen metsään ryöpsähtää valloilleen toden ja
mielikuvituksen rönsyävä rihmasto, jonka siimeksessä kukin hahmoista etsiskelee, kuka tarkoitustaan, kuka arvostusta, kuka puuttuvaa palasta. Ja uskoivat he tai eivät, jokaisella on vaikutus kaikkeen ympärillään.

Mouruava yösydän on leikkisä ja jännittävä, mystisesti myhäilevä ja pöhkösti pöheltävä musiikkipitoinen näytelmä jokaisen pienen teon suuresta merkityksestä.

Suositellaan 6v. alkaen kaiken ikäisille ja kokoisille.
Kesto 60 min.
Ei väliaikaa.
Jokaisella katsomoon tulevalla on oltava pääsylippu.
www.ahaateatteri.com