Museocon roolipelitapahtuma - Visit Tampere

Museocon roolipelitapahtuma

Pelimuseon Astuit ansaan -roolipelinäyttely herää eloon Museoconissa Vapriikissa! Museoconissa paitsi pelataan, myös puhutaan suomalaisesta roolipelaamisesta. Auditoriossa ohjelman avaa pelisuunnittelija ja -tutkija Markus Montolan esitys ”Hyvän kohtauksen ABC pelinjohtajalle”. Tämän jälkeen kuullaan neljännesvuosisadan roolipelejä kuvittanutta Hans Zenjugaa, joka avaa kuvituksen kautta tapahtuvan suunnittelun saloja.

Paneelikeskustelussa varhaisten vähemmän tunnettujen roolipelien tekijät muistelevat pelien syntyä, miettivät niiden teemoja ja mekaniikkoja ja pohtivat pelien vastaanottoa. Mukana keskustelussa ovat muun muassa Akseli Anttila (Granag, Kuninkaan kaupunki, Velhon vanki), Juha Merimaa (Syvä uni), Jari Penttinen (Hiljaisuuden vangit) ja Pasi Silander (Kuninkaiden aika, AD 50, Steissin yö). Puheohjelman iltapäivän osuudessa käsitellään suomalaisen roolipeliskenen kuulumisia ja viestiroolipelejä.

Museoconin pelipöydät löytyvät Vapriikista neljästä eri tilasta. Pelit ovat valikoituneet Astuit ansaan- näyttelyssä esiteltävistä peleistä. Mukana on esimerkiksi Acirema, Steissin yö, THOGS ja Hiljaisuuden vangit.

Opastukset Astuit ansaan –näyttelyyn kello 14.30 ja 16.30. Museocon sisältyy Vapriikin pääsylipun hintaan.

04.11.2018 11:00-17:00
Alaverstaanraitti 5, Tampere

Lisää luettavaa

Keskustan hotellit
Hotellit

Keskustan hotellit

Vaikka Tampereella tekemistä riittäisi vuorokauden ympäri, jaksaa paremmin, kun välillä huilaa!
Lue lisää
Tampereen museot
Museot

Tampereen museot

Tampereen museot eivät jätä kylmäksi. Tarjontaa on ihan kaikille!
Lue lisää
Tampereen oudoimmat museot
Museot

Tampereen oudoimmat museot

Tampere on tunnettu erikoisista museoistaan. Katso lista oudoimmista!
Lue lisää